Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Στο Καναλάκι θα στηθεί ο βωμός της 25ης Αμφικτιονίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Εκεί θα καταλήξει η 10η λαμπαδηδρομία της ΠΟΣΕΑ.


Ο Νομός Πρέβεζας και ειδικότερα το Καναλάκι, έδρα του Δήμου Πάργας, θα εχει μία ιδιαίτερη τιμή στις 28 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα καταλήξει η 10η Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών ( Π.Ο.Σ.Ε.Α) και θα ανάψει η Φλόγα της Αγάπης-η Φλόγα της ζωής, της 25ης Αμφικτιονίας Εθελοντών Αιμοδοτών, σε ειδικά διαμορφωμένο βωμό, που θα στηθεί εκεί. Η φλόγα άναψε την Παρασκευή στο Μαρούσι και ξεκίνησε το ταξίδι της.

Τη δάδα, που σχεδίασαν οι φοιτητές του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θα μεταφέρουν σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές αιμοδότες από τους κατά τόπους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών.

Εκτός των ελληνικών συνόρων η δάδα θα ταξιδέψει στις 22/9 στο Αργυρόκαστρο και στις 23/9 στα Τίρανα.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΕΛΠΙΣ», Φαναρίου Δήμου Πάργας, αποδέχτηκε την πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Α. να διοργανώσει την 25η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος στην περιοχή του Δήμου Πάργας στο Καναλάκι. Στο τριήμερο 28,29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012, θα γίνουν και διάφορες εκδηλώσεις αναφορικά με τη διοργάνωση της Αμφικτιονίας.

Συνδιοργανωτής και συμπαραστάτης της 25ης Αμφικτιονίας είναι ο Δήμος Πάργας και η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας. Η 25η Αμφικτιονία θα τελεστεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Το θέμα της 25ης Αμφικτιονίας είναι: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία» και έχει ως στόχο την ενεργοποίηση όλων των φορέων της εκπαίδευσης και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει αυτή, για να επιτευχθεί η συστηματική προσέγγιση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των μαθητών όλων των βαθμίδων με την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: