Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Το 13ο Συμπόσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, στη Ηράκλεια Σερρών στις 8-9 Σεπτεμβρίου 2012.

Στη Ηράκλεια Σερρών , το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί το 13ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών , με θέμα «Βλάχοι της κοιλάδας του Στρυμόνα»

Διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων ,σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βλάχων Ηράκλειας Σερρών , ΚΕΔ Ηράκλειας, και τον Δήμο Ηράκλειας Σερρών.
Σκοπός του 13ου Συμποσίου είναι η αυθεντικότερη γνώση και διδασκαλία των Βλάχικων παραδοσιακών χορών, η μελέτη και καταγραφή του άφθονου πρωτογενούς λαογραφικού και ιστορικού υλικού της Βλαχόφωνης παράδοσης, ενώ παράλληλα δίδεται η ευκαιρία σε αξιόλογους ερευνητές και μελετητές , να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας ανέφερε « για δύο ημέρες, πάνω από 200 άτομα από Συλλόγους όλης της χώρας, συγγραφείς, ερευνητές και πανεπιστημιακοί θα μελετήσουν την ιστορία, τη λαογραφία και τη μουσικοχορευτική παράδοση της περιοχής ».


www.thespotianews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: