Όποτε επισκεφτόμαστε τα χωριά του Δήμου Ζηρού και πίνουμε καλό τσίπουρο ρωτάμε πάντα την πηγή της προέλευσής του. Οι περισσότερες απαντήσεις μας οδήγησαν σε μια συγκεκριμένη οικογένεια, σε χωριό του πρώην Δήμου Φιλιππιάδας.
Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και αφού ακολούθησε πρόσκληση από την οικογένεια, τους επισκεφθήκαμε τις δύο πρώτες ημέρες της παραγωγής του φετεινού τσίπουρου.
Όπως μας είπανε μάθανε τα μυστικά της απόσταξης από παλιό Τζουμερκιώτη μάστορα-παραγωγό. Τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων δείχνουν ότι υπήρξαν πολύ καλοί μαθητές.
Η ποικιλία σταφυλιών που χρησιμοποιούν είναι 100% ζαμπέλα, πράγμα που το αποδεικνύει και η υπέροχη μυρωδιά του.
Μας εξήγησαν τα βασικά στάδια της απόσταξης, ήπιαμε από το περυσινό , δοκιμάσαμε και από το νέο και φύγαμε για Αθήνα κουβαλώντας αρκετή ποσότητα για να " βγάλουμε " το χειμώνα και ανανεώσαμε το ραντεβού για του χρόνου.
Δεν αναφέρουμε το όνομα για ευνόητους λόγους και τους ευχαριστούμε για την υπέροχη φιλοξενία τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου