Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ρεσιτάλ Καχριμάνη… Υπουργοί που δεν σηκώνουν τηλέφωνα, άλλοι «έκοψαν καπίστρι» και αποφάσεις… «τρία πουλάκια κι ένα τσώνι»!

Άστραψε και βρόντηξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου από το βήμα του συνεδρίου της ΕΝΠΕ εναντίον υπουργών της κυβέρνησης… Βέβαια η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα και δεν άκουσε το… στόλισμα Καχριμάνη!

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι δεν είναι αντικυβερνητικός αφού από το 1974 ψηφίζει και στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία και έχει απαιτήσεις από αυτή.

«Αυτό που  μας προβληματίζει είναι ότι τρέχει ο πρωθυπουργός αλλά  κάποιοι έχουν βγάλει καπίστρια…» ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως στην προσπάθεια συνεννόησης για απλά πράγματα δεν βάζουν πλάτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αγαπημένα του αγροτικά θέματα, στα αρδευτικά, στις άδειες των κτηνοτρόφων, στις αρμοδιότητες για τον ορισμό δικηγόρων αλλά και στις περικοπές πόρων που έχουν υποστεί οι Περιφέρειες.
«Τα χρήματα που παίρνουμε δεν αρκούν για τίποτα.. Δεν γίνεται  με αυτά τα λεφτά ούτε το οδικό δίκτυο να συντηρήσουμε.. Έχει γίνει μείωση από τους ΚΑΠ, το ΠΔΕ έγινε ΕΠΑ, τρία πουλάκια κι ένα τσώνι όπως λέμε και μεις στο Μέτσοβο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Μάλιστα πρότεινε να κοπεί ένα από  τα επιδόματα που χορηγεί η κυβέρνηση για να ενισχυθούν οι περιφέρειες.

Όπως είπε «γέμισε η αγορά με επιδόματα, όλοι κάθονται στα καφενεία και οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν υπαλλήλους.. Μέρος από τα επιδόματα αν μας έδιναν θα λύναμε θέματα» είπε μεταξύ άλλων.

Και πριν κλείσει την τοποθέτησή του είχε ένα ακόμη ξέσπασμα εναντίον υπουργών της κυβέρνησης..

«Ο Πρωθυπουργός  κάνει πολύ δουλειά.. Οι Υπουργοί να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να τους παίρνει ένας Περιφερειάρχης τριάντα φορές τηλέφωνο και να μην το σηκώνουν… Πρέπει να αλλάξουν τακτική..» κατέληξε.

https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: