Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Λείπει πρόβειο γάλα από την αγορά, πληροφορίες για deal ακόμα και με 1,30 ευρώ το κιλό

Ο φόβος των τυροκόμων για έλλειψη πρώτης ύλης, τους οδηγεί σε πλειοδοσίες τις τελευταίες ώρες.

Εκρηκτικό... διαμορφώνεται το κλίμα στην αγορά του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι η πρόσφατη κίνηση της εταιρείας Καράλης ΑΕ που αγοράζει αιγοπρόβειο γάλα σε μια ακτίνα, από τα Ιωάννινα έως το Μεσολόγγι να ανακοινώσει τιμές και μάλιστα αυξημένες (δείτε εδώ), έχει ανακατέψει περαιτέρω την... τράπουλα στην αγορά.

Κατά ορισμένες πληροφορίες από παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, μια ακόμα μεγάλη εταιρεία έχει ανακοινώσει (ως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια) προφορικά, στους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους τιμές για το πρόβειο γάλα έως και 1,21 ευρώ το κιλό στο πρόβειο γάλα και έως 68 στο γίδινο.

Εκτός αυτού, όπως μας είπαν γνώστες της κατάστασης, τις τελευταίες ημέρες, αρκετές εταιρείες έχουν επιδοθεί σε ενός είδους πλειοδοσία, με μεγάλες μονάδες (τονάζ άνω των 200 τόνων), των οποίων η παραγωγή αλλάζει χέρια εν μια... νυκτί. Μάλιστα, όπως μας λένε οι ίδιες πηγές, ήδη υπάρχουν νέα deals για τιμές από 1,25 - 1,30 ευρώ στο πρόβειο γάλα.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, αρκετές είναι οι εταιρείες που σπεύδουν να κλείσουν συμφωνίες με μονάδες για να έχουν πρώτη ύλη, ακόμα και σε αυτές τις τιμές, καθώς κινδυνεύουν με μεγάλη... χασούρα στην περίπτωση που θα κληθούν στο άμεσο μέλλον να μην μπορούν να κινήσουν τις γραμμές παραγωγής τους, ελλείψει γάλακτος ή να τις έχους υπολειτουργούσες.

Μπίκας Αλέξανδρος

https://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: