Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Φωτιά να τους κάψει..................

         
                                                                                           Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης  

Τώρα που γράφω είμαι πολύ αγανακτισμένος με τις πυρκαγιές στην χώρα μας.  Θέλω να βρίσω να φωνάξω  "Ε   αφέντες αυτού του τόπου λίγη ντροπή  ρέεεεεε,  ο κοσμάκης εκεί στην Εύβοια περίμενε στα καράβια και βλέπανε τα  σπίτια τους και οι περιουσίες να καίγονται μας. Φέρατε ρε εκατό χρόνια πίσω στην μαρτυρική  Σμύρνη μας με τις ίδιες σκηνές, δεν έχετε λίγη τσίπα πάνω σας να ζητήσετε ούτε μια συγνώμη από  αυτόν τον κοσμάκη τον ταλαίπωρο, που εσείς τον καταντήσατε έτσι και οι πατεράδες και οι μπαρμπάδες σας τα τελευταία εβδομήντα χρόνια το  ίδιο και στην Ηλεία και στην Βαρυμπόμπη ,κάψατε το οξυγόνο μας να δούμε το χειμώνα με τις βροχές τι θα κάνουμε. 

Θέλω να βγάλω πολύ χολή και θα την βγάλω σήμερα. Θυμάστε στα χωριά μας οι τσοπαναρέοι μαζί με την κλίτσα είχαν και μια κασάρα και κόβαν τα χαμηλά δένδρα πέρναγε το γίδι και το πρόβατο και τον   έκανε  χέρσο τον λόγγο ναι γιατί δάση δεν προλαβαίνανε να γίνουν, ενώ τώρα πάησε και τσοπάνος φύγαν και τα πρόβατα. Αλήθεια ποιος έξυπνος  ήταν αυτός που είχε την φαεινή ιδέα να φυτέψει όπου βρει πεύκα δεν πέταγε δαδιά καλύτερα. Θα μου πείτε είναι και το ρετσίνι, ας φρόντιζαν στον κατάλληλο τόπο να κάνουν αναδάσωση  δεν ξέρω γιατί καταργήθηκε η ΜΌΜΑ γιατί ήταν προϊόν της χούντας. Ε και αν ήταν θα έκανε πραξικόπημα η θα την βάζαμε να  κάνει αντιπυρικές ζώνες στα βουνά. Και ερχόμαστε λοιπόν στην  Αθήνα και γινόμαστε αστοί  και παίρνεις  ένα οικοπεδάκι με τα πρόβατα που πούλησες στο χωριό να χτίσεις ένα καλύβι να βάλεις την φαμίλια σου μέσα  [αφού δεν πρόλαβες να πάρεις ένα θυρωρείο και να σε θέλουν ρουφιάνο τα αφεντικά]   αφού πληρώνεις και είσαι καθόλα νόμιμος πας να χτίσεις και σου λέει η  πολιτεία δεν μπορείς γιατί είναι δασική περιοχή  και λες μαλάκα με πιάσατε πως κάναμε συμβόλαια δεν τα πήρες ρε κράτος τώρα γιατί με κορόιδεψες!!!  Και   αρχίζει ο Γολγοθάς  άντε να λαδώσεις τον έναν, άντε να λαδώσεις τον άλλον,  γινότανε και τίποτα εκλογές    και   να   και λίγο τα στραβά μάτια για κανένα ψηφαλάκι και γινότανε το τσαρδάκι. Ενώ ο άλλος ο έξυπνος τράβαγε μια φωτιά και μετά όλα ήταν νόμιμα. Αντί ρε μεγάλοι εθνοπατέρες να βάλετε ένα σχέδιο πόλεως που να προστατέψουν δάση και  τα   ρέματα αλλά και  να δίνετε και στον φτωχό την ευκαιρία να ζήσει εσείς που φτιάξατε στα  μέτρα σας τον συντελεστή δόμησης που ξεχωρίζει το στέρφα από τα γαλάρια. Αλήθεια κάηκε καμιά βίλα δικιά σας γιατί κάτι πήρε το αυτί μου πως είχατε αγκαζέ την πυροσβεστική και εκεί στο Πευκί οι άνθρωποι παλεύαν με τις κλαρούδες. Μήπως δεν έχετε καταλάβει τι κάνατε, καταστρέψατε το περιβάλλον, καταστρέψατε τόσο  κόσμο  και αύριο θα μας πείτε και θα φουσκώνετε σαν παγώνια και θα   λέτε  να δεν είχαμε ανθρώπινη απώλεια  στη Χώρα  μας, άσχετο   αν έχει γίνει ένα απέραντο σανατόριο. 

Και προσέξτε καλά μην δούμε κανά  έλικα πάνω στα βουνά που κάηκαν  γιατί θυμόσαστε το σύνθημα των αγανακτισμένων "να καεί να καεί το μπο@...έλο  η βουλή"



Γιώργος Γιαννάκης 

Απόδημος Κραψίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: