Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Καταγγελία τ. Προέδρου Κοινότητας Καμαρίνας Ι. Νούσια για καταπάτηση από τη Ι.Μ. Πρέβεζας Δημοτικής Εκτασης

Δημοσιοποιώ σήμερα δύο φωτογραφίες που αφορούν στο ξωκκλήσι του προφήτη Ηλία στην Καμαρίνα από τις οποίες προκύπτει η καταπάτηση από τη Μητρόπολη Πρέβεζας, 4 στρεμμάτων  (3.961τ.μ) κοινόχρηστης έκτασης, την οποία και καταγγέλλω δημόσια.

Στην πρώτη φωτογραφία την οποία παραθέτω αμέσως επισημαίνω με κίτρινο περίγραμμα την αρχική περίφραξη που είχε τοποθετήσει ο Καμαρινιώτης ιερέας Νικόλαος Ντάγιας σε συνεννόηση μαζί μου, σεβόμενοι και οι δύο την υπόλοιπη κοινόχρηστη έκταση. Η περίφραξη αυτή καταλάμβανε τότε έκταση 600 περίπου τ.μ. εντός της οποίας ο ιερέας φύτεψε κάποια δένδρα τα οποία όσο ζούσε τα φρόντιζε προσωπικώς και κανείς λογικός άνθρωπος δεν είχε λόγο να αντιταχθεί σε αυτό. Δηλώνω δέ ότι κατά τη διάρκεια της 8ετούς θητείας μου  ως προέδρου της Κοινότητας Καμαρίνας (1990-1998) αυτή η περίφραξη δεν μετακινήθηκε ούτε χιλιοστό. 

Μετά τη λήξη της θητείας μου και το θάνατο του ιερέα Νικ. Ντάγια η αρχική αυτή περίφραξη όλως περιέργως απέκτησε ποδαράκια και μετακινήθηκε από τη Μητρόπολη Πρέβεζας καταλαμβάνοντας το καταπληκτικό πλάτωμα που είχα δημιουργήσει από την ρίψη των μπάζων της οικοδομής μου τα οποία ισοπέδωσα στη συνέχεια  με δικές μου δαπάνες και στο οποίο πλάτωμα  ένα  καλοκαίρι  με άδεια της  Κοινότητας ο  Παναγιώτης  Ζήσης   εγκατέστησε εκεί κινητή  καντίνα.

Παραθέτω ,αμέσως μετά ,τη φωτογραφία που απεικονίζει την παράνομη περίφραξη που τοποθέτησε η Μητρόπολη και που καταλαμβάνει έκταση 4 στρεμμάτων (3.923,42 Τ.Μ). Καταγγέλλω δημόσια την καταπάτηση αυτής της έκτασης από τη Μητρόπολη Πρέβεζας και απευθυνόμενος στον  Δήμαρχο Πρέβεζας και σε όλους τους Δημ. Συμβούλους τους καλώ  να μεριμνήσουν ώστε η καταπατηθείσα  από τη Μητρόπολη έκταση των 4 στρεμμάτων να δηλωθεί από το Δήμο ως Δημοτική περιουσία.

Απευθυνόμενος δε στον πρόεδρο της Καμαρίνας που κόπτεται τάχα για την προστασία της δημοτικής περιουσίας να ανακαλέσει τη συναίνεσή του για παραχώρηση της έκτασης αυτής στη Μητρόπολη η οποία έκταση δεν είναι ένα στρέμμα όπως ψευδώς ισχυρίζεται αλλά τέσσερα στρέμματα με απρόσκοπτη θέα  από Παξούς μέχρι Αρτα εφαπτόμενη στον επαρχιακό δρόμο Καμαρίνας- Κρυοπηγής.

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΟΝΗΣ ΖΑΛΟΓΓΟΥ.

Συναινεί ο πρόεδρος της Καμαρίνας εκτός των δύο άλλων  τεμαχίων και στην παραχώρηση 5 στρεμμάτων για νεκροταφείο της Μονής. Στο χωριό μας με 750 εγγεγραμμένους τότε στους εκλογικούς καταλόγους κατασκευάσαμε νεκροταφείο έκτασης 4.361 τμ. αφήσαμε 200 τ.μ. για ναό και κατασκευάσαμε 176  οικογενειακούς τάφους που υπερκάλυψαν τις ανάγκες και περίσσεψε αρκετός χώρος. Στο μοναστήρι μονάζουν 5-6 καλόγριες και προτείνει ο πρόεδρος να παραχωρηθεί για νεκροταφείο της Μονής έκταση 5 στρεμμάτων. Δηλαδή στρέμμα και καλόγρια , μπόλικα, μπόλικα. Ας  σοβαρευτούμε επιτέλους. Είναι ξεκάθαρο ότι το νεκροταφείο είναι πρόφαση για αρπαγή άλλων 5 στρεμμάτων.

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Υπάρχει ήδη ένας χώρος περιφραγμένος 100 τ.μ.  εκτιμώ, στον οποίο έχουν ταφεί  4-5 μοναχές.  Ο χώρος είναι αρκετός. Ας μετατρέψει το μοναστήρι ένα από τα πέτρινα κελιά των μοναχών σε οστεοφυλάκιο και κάθε 3-4 χρόνια ας κάνει εκταφή. Ετσι θα λυθεί το πρόβλημα. Τα 5 στρέμματα είναι εξωφρενική απαίτηση.

Καλώ τον πρόεδρο της Καμαρίνας  και το  Δήμο Πρέβεζας να υιοθετήσουν την Πρότασή μου και  ο μεν πρόεδρος της Καμαρίνας  να ανακαλέσει τη συναίνεσή  στην παραχώρηση τω 5 στρεμμάτων στο μοναστήρι ο δε  Δήμος να  δηλώσει στο στο Κτηματολόγιο τα 5 αυτά στρέμματα  ως περιουσία του.

 Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡ. ΝΟΥΣΙΑΣ

(τ. πρόεδρος Κοινότητας Καμαρίνας) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: