Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Έντεκα Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες της Ηπείρου!

Έντεκα γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος στις παραλίες της Ηπείρου. Οι επτά θα βρίσκονται σε ακτές της Πρέβεζας και της Πάργας και οι τέσσερις σε ακτές της Θεσπρωτίας.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος ανακοινώθηκαν το μεσημέρι και η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 49 χώρες που μετείχαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Και φέτος, οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, τονίζεται η ιδιαίτερη σημασία του φετινού αριθμού ρεκόρ των Γαλάζιων Σημαιών για την Ελλάδα αφού συμπίπτει και με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Οι γαλάζιες σημαίες για την Ήπειρο είναι οι ακόλουθες:

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δήμος Πρέβεζας

Κυανή

Μέγα Άμμος

Μονολίθι

Πλατάνια

Δήμος Πάργας

Αμμουδιά

Βάλτος/Parga Beach Resort

Λούτσα

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δήμος Ηγουμενίτσας

Αγ. Παρασκευή

Δρέπανο

Καραβοστάσι

Μέγα Άμμος

 https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: