Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Απογοήτευση στους κτηνοτρόφους. Από αναβολή σε αναβολή και τώρα για τέλη Μαϊου η συνδεδεμένη στα ζωικά

Νέα απογοήτευση για τον κτηνοτροφικό κόσμο μετά τις τελευταίες πληροφορίες από το γραφείο του υπουργού Σπήλιου Λιβανού που μιλούν για πίστωση των συνδεδεμένων ενισχύσεων στα ζωικά στο τέλος του μήνα.

Χωρίς να γίνεται γνωστός ο λόγος της μεγάλης αυτής καθυστέρησης, σχεδόν ένα μήνα από το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια, οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για τεχνικά κολλήματα που δεν έχουν επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που ρίχνουν το βάρος στη «δουλειά» του γνωστού μηχανογραφικού συστήματος.  

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι ότι χαμένοι βγαίνουν οι κτηνοτρόφοι, που έχουν μεγάλη ανάγκη ειδικά αυτή την περίοδο τα χρήματα από τις εν λόγω ενισχύσεις, τα οποία αφορούν ποσό περί τα 55 εκατ. ευρώ για τον τομέα πρόβειου και αίγειου κρέατος, περί τα 35,5 εκατ. ευρώ για τον τομέα του βόειου κρέατος και γα τους κτηνοτρόφους με δικαιώματα χωρίς γη περίπου 2,7 εκατ. ευρώ για βοοτροφικές εκμεταλλεύσεις και 550.000 ευρώ περίπου για αιγοπροβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις. 

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η πληρωμή αυτή μετατίθεται για την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και ειδικότερα 24 με 28 του μήνα.  

https://www.agronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: