Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Περί υποψηφίων για υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Πρέβεζας και άλλα τινα. Δημόσιος διάλογος Πρεβεζάνων στο www.prevezabest.blogspot.com


Ο κ Νίτσας που τοποθετήθηκε στην συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι πλειονότητα των υποψηφίων του είναι Συριζα ,μόνο που εμείς τα μέλη του Συριζα δεν τους γνωρίζουμε. Μάλλον εννοεί ότι προτίθενται να ψηφίσουν Συριζα.


Το πρώην μέλος του ΣΥΝ και πρώην δήμαρχος αφού υπηρέτησε και ως έμμισθος σύμβουλος στη περιφέρεια την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στα χωριά που περιοδεύει δεν διαψεύδει ότι μπορεί να είναι και ΣΥΡΙΖΑ! 

Ο σημερινός δήμαρχος που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι είναι ανεξάρτητος αλλά διαφωνεί με την κυβέρνηση και συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή όποιος και να βγει κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Πώς να μη ζαλιστεί η ηγεσία και η συνέλευση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ από την προσφορά τόσων "Συριζαίων δημάρχων", με αποτέλεσμα να καθυστερεί επικίνδυνα να βρει τον εκλεκτό της. 

Επιμένει σε διακηρύξεις, σε αμεσοδημοκρατικες διαδικασίες και δίνει τον πολιτικό τόνο στις εκλογές, και καλά κάνει, Όλα αυτά ομως έχουν κάποια ημερομηνία λήξης . 

Ο πολιτικός χρόνος μέχρι της εκλογές είναι ελάχιστος, Τα κόμμα έχει αποφασίσει ότι εκεί που υπάρχει παράταξη προχωράμε, απλώς την διευρύνουμε και συμπληρώνουμε τα πολιτικά της χαρακτηριστικά. 

Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Πρέβεζα  με το δημόσιο χωρο,,αλλά και για περιφέρεια. της Ηπείρου. Κεφαλαιοποιούμε την δράση μας, δεν αποδομούμε τον αγώνα των παρατάξεων μας και των επικεφαλής των .

Το γεγονός ότι όλοι οι μνηστήρες της εξουσίας χρησιμοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι είμαστε καβάλα στο κύμα που μας σπρώχνει να αλλάξουμε σελίδα στην πολιτική κατάσταση της χώρας μας. 

Αυτό θέλει ο λαός, παράλληλα όμως έχουμε και μια μεγάλη ευθύνη : Να βάλουμε τέλος στον καιροσκοπισμό, στη πελατειακή λογική και να υπερασπίσουμε τις ριζοσπαστικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση . 

Να αναδείξουμε συμπολίτες μας που αναδέχθηκαν στα κινήματα της πόλης μας. Τα αντιφασιστικά αντιρατσιστικά κινήματα , της αλληλεγγύης της οικολογίας της προστασίας από την φτώχεια.

                                                            Nίκος Λιβιεράτος.                     


Δεν προλάβαμε να δούμε την πρώτες ζυμώσεις τις ΤΟ Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές και ορισμένα τοπικά του στελέχη αρθρογραφώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση για νίκη του ΖΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πρέβεζας που δεν διστάζουν ακόμη και πρώην μέλη του να βάζουν στο στόχαστρο τους.

Αφορμή για αυτή την επιστολή μου είναι ένα άρθρο που διάβασα στα τοπικά ΜΜΕ και φέρει την υπογραφή του κ. Νίκου Λιβιερατου[δείτε εδώ].

Για να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή κατά την άποψη του κ.Λιβιερατου.

Έγραψε λοιπόν ότι: (Ο κ Νίτσας που τοποθετήθηκε στην συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι πλειονότητα των υποψηφίων του είναι Συριζα ,μόνο που εμείς τα μέλη του Συριζα δεν τους γνωρίζουμε. .Μάλλον εννοεί ότι προτίθενται να ψηφίσουν Συριζα.)

Έτσι λοιπόν δέχονται ορισμένοι τους φιλοξενούμενους για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κ. Νιτσας ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό του βρέθηκε κοντά σας για να σας δώσει ένα μήνυμα .Τώρα εάν εσείς δεν το καταλάβατε δεν πειράζει θα το αντιληφθείτε στο μέλλον.

Πάντως είμαι πολύ περίεργος να δω τι στάση θα κρατήσει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Νιτσας μετά από αυτό το χοντρό άδειασμα.

Και ποιο κάτω γράφει ο κ. Λιβιερατος : (Το πρώην μέλος του ΣΥΝ και πρώην δήμαρχος αφού υπηρέτησε και ως έμμισθος σύμβουλος στη περιφέρεια την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ,στα χωριά που περιοδεύει δεν διαψεύδει ότι μπορεί να είναι και ΣΥΡΙΖΑ! )

Φυσικά και αναφέρεστε στον κ. Κλάπα μόνο που ξεχνάτε να μας πείτε ποιο κόμμα στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Κλάπα σε δυο επιτυχής δημοτικές αναμετρήσεις και την εκλογή του ως Δημάρχου.

Τώρα γιατί δεν σας κάνει ο κ. Κλάπας μπορείτε να μας απαντήσετε:
Γράφετε επίσης και για τον σημερινό Δήμαρχο : (Ο σημερινός δήμαρχος που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι είναι ανεξάρτητος αλλά διαφωνεί με την κυβέρνηση και συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ).

Δηλαδή ο κ. Μπαιλης που διαφωνεί με την κυβέρνηση και συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ  είναι ο καλύτερος υποψήφιος για τις προσεχείς εκλογές.

Τώρα εάν έχετε ζαλιστεί με τα παραπάνω είναι γιατί είστε καβάλα στο κύμα και σε ένα σκάφος που το πλήρωμα του αποτελείτε από άτομα που ξέρουν πολύ καλά από καιροσκοπισμούς και πελατειακή λογική μόνο που αυτοί σε θαλασσοταραχή ξέρουν πότε να ξαναπηδήξουν στο επόμενο πλοίο

Ξέρας Φίλιππος

Πρέβεζα 23/01/2014

Aπάντηση του Γιώργου Παπαδόπουλου στην θέση του Νίκου Λιβιεράτου για τις δημοτικές εκλογές στην Πρέβεζα. 


Κι εσύ λάμπεις, Μπάμπη μου,

Αλλά αναφέρεσαι σε 150 νοματαίους, τους οποίους φυσικά δεν εκπροσωπείς, από ένα σύνολο δέκα χιλιάδων πολιτών, τους οποίους δε γνωρίζεις, επειδή επέλεξαν να αδιαφορήσουν για την πολιτική σου θέση, και την ύπαρξή σου, εν γένει.



Αλλά μιλάς για λογαριασμό τους, επειδή νομίζεις ότι μπορείς.

Αλλά εξηγείς τις θέσεις ενός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μόνο στο μυαλό σου είναι ακόμη Συνασπισμός του Κλάπα, των ΔΗΜΑΡιτών της παλιάς σας φιλίας και του δήθεν ριζοσπαστισμού σου.

Δεν άκουσες τον Πρόεδρο ή κωφεύεις επίτηδες, επειδή είσαι αλλού. 
Άκου, επηρμένε σύντροφε:

Ο Σύντροφος Τσίπρας περιπτώσεις σαν τη δική σου, τη μισαλλόδοξη, την ψευτοκουλτουριάρικη, της Μπέλλας και των άλλων παιδιών που κουνούπι δε μπορούν να πειράξουν, αντιπαλεύει αυτή τη στιγμή.

Ο Σύντροφος Τσίπρας αναστενάζει κάθε μέρα που περνάει, επειδή άλλη μια μέρα χάθηκε, χωρίς να κατορθώσει να αποτινάξει τα στίγματα τόσων χρόνων αποτυχίας, ακριβώς επειδή υπάρχουν ακόμη απόψεις σαν τη δική σου, η οποία γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δεξιούς.

Η ηγεσία και η Συνέλευση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αγαπητέ, δεν είναι το ίδιο πράγμα. 

Η τοπική ηγεσία ποδηγετεί τη Συνέλευση επί ζητημάτων, τα οποία αντίκεινται στις Αρχές του Κόμματος.

Του νέου Κόμματος, φίλε μου, στο οποίο μπήκες κι εσύ και οι υπόλοιποι, τους οποίους δε φαίνεται να εκτιμάς πολύ, επειδή κάτι άλλο, εκτός από ΣΥΝ, υπήρξαν στη ζωή τους, πριν νομίσεις ότι τώρα σου ανήκουν.

Είσαι ΣΥΡΙΖΑ; Είσαι σίγουρος; Είσαι πιο ΣΥΡΙΖΑ εσύ από εμένα; 

Τότε γιατί αντιτίθεσαι σε αυτό που ο ίδιος γράφεις;

«Ο πολιτικός χρόνος μέχρι της εκλογές είναι ελάχιστος, Τα κόμμα έχει αποφασίσει ότι εκεί που υπάρχει παράταξη προχωράμε, απλώς την διευρύνουμε και συμπληρώνουμε τα πολιτικά της χαρακτηριστικά».

«Απλώς», σύντροφε;;

Και πώς «συμπληρώνουμε» πολιτικά χαρακτηριστικά, σύντροφε;

Κάνουμε ΣΥΡΙΖοΠΑΣΟΚοΔΗΜΑΡο με τους αναδειχθέντες στις κολοσσιαίες κινηματικές συγκεντρώσεις της πόλης μας, στις οποίες συμμετείχαν και πάνω από 30 άτομα (λέω εγώ τώρα);

Θα διαφωνήσω, σύντροφε, κι ας μην ανακοινώνω το όνομά μου δημόσια, μιας και πολύ θα με χάλαγε να τσακωθώ μαζί σου δημόσια, αφού δε σε υπολήπτομαι, σύντροφε.

Ανήκω στους 150 νοματαίους, τους οποίους δεν εκπροσωπείς.
Ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ, κι ας μη με ξέρεις.

Ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουδέποτε υπήρξα Συνασπιστής, σύντροφε, ούτε πλατφόρμας, ούτε ΚΟΕς ούτε, ΝιΑΡ, ούτε τίποτε από όλα αυτά τα υπερεπιτυχημένα σχήματα σε επίπεδο κουλτούρας και ιδεωδών της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, τα οποία λάμπρυναν τον κόσμο με τη σοφία τους. 


Θέλω να σου πω ένα μυστικό, σύντροφε.

Ο σύντροφος Τσίπρας το γνωρίζει και συμφωνούμε σε αυτό.

Το μυστικό είναι:



Ο υπαρκτός Σοσιαλισμός κατέρρευσε το '90, σύντροφε.
Άκου να δεις!

Ο σύντροφος Γκορμπατσώφ, άφησε εσένα και τους λοιπούς κομισσάριους ακέφαλους.

Ελπίζω να μην έχεις άποψη περί το πρόσωπό σου, ότι δηλαδή είσαι η μετενσάρκωσή του και ότι θα αλλάξεις τον κόσμο γυρνώντας το χρόνο προς τα πίσω.
Αυτήν την άποψη δεν την έχει ο Σύντροφος Τσίπρας, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο εγώ πιστεύω και εγώ υποστηρίζω.

«Να αναδείξουμε συμπολίτες μας που αναδέχθηκαν στα κινήματα της πόλης μας. Τα αντιφασιστικά αντιρατσιστικά κινήματα, της αλληλεγγύης, της οικολογίας, της προστασίας από την φτώχεια». 

Αυτό γράφεις, σύντροφε, κι εγώ λέω ότι λες χαμάρες.

Ο Σύντροφος Τσίπρας λέει ότι το ζητούμενο είναι να αναδείξουμε το ΣΥΡΙΖΑ και τις ιδέες του παντού στη χώρα, ιδίως στην επαρχία, οι πρωτευουσιάνοι τα ξέρουν αυτά.

Οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ, σύντροφε, τις οποίες και σαφώς αρνείσαι, παραποιείς και απεμπολείς με ερμηνείες σταλινικού τύπου, προϋποθέτουν, στην περίπτωση της ανάληψης της εξουσίας - αλλά πρωτίστως κατά τη διαδικασία π ρ ο ς την εξουσία - τη συμμετοχή κάθε μη κομματικού στελέχους, από οποιονδήποτε χώρο (πλην των χρυσαυγιτών), ώστε οι ιδέες να γίνουν κοινωνικά αποδεκτές και να εφαρμοστούν από το σύνολο της κοινωνικής ομάδας που λέγεται «δημότες - ψηφοφόροι».

Κι έρχεται ένας Νίτσας και σου λέει ότι έρχεται με κατ' αρχήν καλές προθέσεις.
Και πρέπει να απαντήσεις δημόσια και να τον προγκήξεις, επειδή πανικοβάλλεσαι.
Πανικοβάλλεσαι, όταν σου λέει ότι οι υποστηρικτές της παράταξής του ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. 

Τι να ψήφιζαν δηλαδή, σύντροφε; ΔΗΜΑΡ ή ΠΑΣΟΚ; 

Αντιμνημονιακός είναι ο άνθρωπος.

Αλλά πανικοβάλλεσαι, όταν σκέφτεσαι ότι εσύ που αναδείχθηκες μέσα από «αντιφασιστικά αντιρατσιστικά κινήματα, της αλληλεγγύης της οικολογίας της προστασίας από την φτώχεια», θα χαθείς, παρ' όλο που δικαιούσαι να διοικήσεις ριζοσπαστικά και σταλινικά την πόλη και να την προστατεύσεις από τη φτώχεια.
Ευτυχώς δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτυχημένος Συνασπιστής.

Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλύσει το μόρφωμα της αποτυχίας και αναζητά εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι θα στηρίξουν τις ιδέες του, οι οποίες έχουν βάση ανθρωπιστική, αλλά κοιτάνε μπροστά και όχι εκεί στη γωνιά το παρεάκι των μίζερων.

Μπροστά βρίσκονται προκλήσεις, τις οποίες δεν αντιλαμβάνεσαι, αφού δεν αντιμετωπίζεις με παρρησία και αυταπάρνηση το γεγονός ότι είσαι αποτυχημένος και οπισθοδρομικός.

Αν είναι να παλαίψουμε με το κατεστημένο, δε θα το κάνουμε με παρωχημένο, στα όρια του βλακώδους, ξύλινο λόγο, ο οποίος θα αποδιώξει όλους αυτούς, οι ελπίδες των οποίων στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δε νομίζω ότι σε αφορούν αυτές οι εκλογές, οι άλλες εκλογές, οι εκλογές γενικώς, σύντροφε. Νομίζω ότι η άποψή σου είναι παρωχημένη, διχαστική και πάντως αντισυσπειρωτική, σύντροφε.
Όταν οι άλλοι κάνουν αυτά κι εκείνα, εσύ γράφεις αυτό;
Νομίζω ότι έκανες κατάχρηση του ρητού «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε».

Γιώργος Παπαδόπουλος

Nίκος Λιβιεράτος προς Γιώργο Παπαδόπουλο. ''Θα είναι κλειστός ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς που υπηρέτησαν την Τρόικα τα μνημόνια τον Καλλικράτη''. 


Δεν θα ήθελα να ανταπαντήσω στα  δυσνόητα για μένα  επιχειρήματα του φίλου μας [δείτε εδώ]

Απλώς θέλω να κάνω μια γενική  επισήμανση.


Ιστορικά  στην πορεία  ενός κινήματος προς την κυβέρνηση, και  δυσκολότερα προς την εξουσία, εμφανίζονται αρκετοί  όψιμοι υποστηριχτές που πλειοδοτούν και μάλιστα  είναι  βασιλικότεροι του Βασιλέως.

Θυμάμαι μια διήγηση του πατρός μου Ηλία, μαχητή του 24 συντάγματος του ΕΛΑΣ.

Οταν απελευθερώθηκε η Πρέβεζα από τους Γερμανούς άρχισαν οι εορτασμοί και οι παρελάσεις. Αυτοί  όμως που παρέλασαν ήταν οι άκαπνοι και οι φοβισμένοι που είχαν κρυφθεί στα σπίτια τους. Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ ήταν απέξω και τους κοιτούσαν!

Τι θέλω να πω : Oτι ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας όπως και όλες οι οργανώσεις του  είναι ανοιχτός στον αγνό και προδομένο κόσμο του Πασοκ, η ηγεσία του οποίου έκλεψε τα συνθήματα και τον κόσμο της Αριστεράς. Ακόμα και στους ψηφοφόρους της Ν.Δ που περνούν δύσκολα. 

Σε όσους υπηρετούν το πολιτικό μας σχέδιο ,σε όσους θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν.

Θα είναι όμως ερμητικά κλειστός σε αυτούς που υπηρέτησαν το πελατειακό σύστημα συμφερόντων στην πόλη μας και γενικότερα, στους καιροσκόπους, στους καριερίστες  και στα λαμόγια.  

Θα είναι κλειστός σε αυτούς που υπηρέτησαν την Τρόικα τα μνημόνια τον Καλλικράτη. 

Το κριτήριο μας δεν είναι  πως θα πάρουμε τον Δήμο με κάθε κόστος , αλλά πως θ' αλλάξουμε την πόλη μας.

Γι'αυτό θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις.
Νίκος Λιβιεράτος  μέλος του Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
www.prevezabest.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: