Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ζητείται βλακόμετρο για το Υπουργείο Οικονομικών. Nέα φαεινή ιδέα μωρίας. Τα τέλη κυκλοφορίας θα τα πληρώνουμε με το χιλιόμετρο!


Τη νέα μεγάλη ιδέα του επιτελείου του κ. Στουρνάρα θα την έχετε πληροφορηθεί και φυσικά θα αναρωτιέστε γιατί ο κ. Σαμαράς κρατάει ακόμα κάποιους στο Υπουργείο Οικονομικών;


Τα τέλη κυκλοφορίας θα τα πληρώνουμε με το χιλιόμετρο, δηλαδή εκτός από τα διόδια που έχουμε τώρα και μόνιμη χιλιομετρική απόδοση. 

Το σχέδιο για νέου τύπου τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις διαρροές θα προβλέπει αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας που θα βασίζονται στα χιλιόμετρα που καλύπτει το όχημα και όχι στον κυβισμό ή τις εκπομπές ρύπων CO2. Στην περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, κάθε αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με σύστημα GPS που θα καταγράφει και μεταφέρει ηλεκτρονικά σε έναν κεντρικό κόμβο τα δεδομένα.

Ποιος θα το πληρώσει; Το GPS τους μάρανε, εδώ δεν μπορούν να ελέγξουν τη λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα και θα ελέγξουν τα χιλιόμετρα που κάνουν οι Έλληνες!

Η χρέωση ανά χιλιόμετρο. Δηλαδή θα παρακολουθούν και τις διαδρομές μας; Τα πολυτελή αυτοκίνητα που βρίσκονται στα γκαράζ και κυκλοφορούν τα ΣΚ θα πληρώνουν λιγότερα από τα σαραβαλάκια των ανέργων που ψάχνουν δουλειά; Ή των εργαζόμενων που πάνε στη δουλειά τους και τα παιδιά τους στο σχολείο;



Είναι οι ίδιοι που προγραμμάτισαν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι πέντε φόρους σε πέντε μέρες, ύστερα από όσα έχουν τραβήξει. Ναι αυτοί που με τις παλινωδίες τους έχουν παγώσει τις μεταβιβάσεις. Που στέλνουν στη φυλακή επιχειρηματίες ενώ τους χρωστάνε επιστροφές του ΦΠΑ.


Νομίζω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να τοποθετήσει ένα βλακόμετρο στο Υπουργείο Οικονομικών και να αρχίσει τα πρόστιμα.

Η βλακεία μετριέται με το χιλιόμετρο στο ΥΠΟΙΚ, ωστόσο λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογικές μάχες οι ανίκανοι που έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος μπορούν να τινάξουν στον αέρα τον όποιο σχεδιασμό του Πρωθυπουργού.

Ας τους μαζέψει κάποιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: