Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Eκδήλωση-παρουσίαση της μουσικής παράδοσης των Σουλιωτών με τίτλο: «ΕΙΣ ΣΟΥΛΙ.ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΛΥΡΑΝ ΜΟΥ ΜΕ ΣΑΣ ΝΑ ΨΑΛΛΩ», την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, ώρα 19.00' στην αίθουσα της οδού Κολοκοτρώνη, στην πλατεία Δούρου Χαλανδρίου


Ο Πρόεδρος του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Π.Ζήση κ. Περικλής Κώτσης, το Δ.Σ. και η ομάδα δασκάλων σας προσκαλούν στην εκδήλωση-παρουσίαση της μουσικής παράδοσης των Σουλιωτών με τίτλο: «ΕΙΣ ΣΟΥΛΙ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΛΥΡΑΝ ΜΟΥ ΜΕ ΣΑΣ ΝΑ ΨΑΛΛΩ».




Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση του δίσκου ακτίνας (cd) που εξέδωσε το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π.Ζήση με τη συμπαράσταση του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης, αποτέλεσμα ενδελεχούς μακροχρόνιας ερευνητικής εργασίας του Παναγιώτη Τζόκα. Στο cd παρουσιάζονται τα μουσικά ακούσματα ,που αφορούν στο Σούλι και στους αγώνες των αδούλωτων Σουλιωτών, όπως καταγράφηκαν από τους εξαιρετικούς λαϊκούς οργανοπαίχτες της ορχήστρας του Νίκου Φιλιππίδη, συνεπικουρούμενη από τους άξιους ερμηνευτές Σάββα Σιάτρα, Κώστα Λεοντίδη, Κώστα Τζίμα, Γιώργο Πατσιούρα και Ηλιάνα Τζόκα.


Η Εκδήλωση θα πλαισιωθεί από χορευτικά σχήματα του Ιδρύματος Ζήση και άλλων χορευτικών φορέων.

Είσοδος ελεύθερη

* ώρα προσέλευσης 7:30μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: