Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Περί ΣΥΡΙΖΑ και ψηφοδελτίου στο Δήμο Πρέβεζας συνέχεια... Ενότητα, αν θέλει να έχει τύχη, στο δήμο Πρέβεζας, ο ΣΥΡΙΖΑ


Υπάρχουν διαφωνίες, διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά και διαφοροποιήσεις για τον τρόπο (ίσως και το πρόσωπο) που θα διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τον δήμο Πρέβεζας.


Το φαινόμενο, είναι περισσότερο φαινόμενο δημοκρατίας, παρά διάσπασης.

Κάποιοι δυστυχώς βλέπουν φαντάσματα, είναι οι ίδιοι που πολεμούσαν τον τότε δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Μιλτιάδη Κλάπα, μέσα από κείμενά τους στο Forum και οι ίδιοι που για τον νυν δήμαρχο Πρέβεζας, περιορίστηκαν στην.... κοπή δέντρων, ως αντιπολίτευση. 


Είναι οι ίδιοι που προφανώς βρήκαν εντελώς αντιμνημονιακή την παρουσία του Γιάννη Ρέντζου, 3,5 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. 

Το να προτιμούν ως υποψήφιο τον Γιάννη Ρέντζο, είναι δικαίωμά τους και απόλυτα σεβαστό, αν θέλετε και από μία άποψη, είναι και ηθικό το ζήτημα. 

Δηλαδή ο Γιάννης Ρέντζος, στα πολύ δύσκολα, βγήκε μπροστά και κατέγραψε στις δημοτικές εκλογές του 2010, ένα ποσοστό της τάξεως του 5%! 

Βέβαια από την άλλη, οι ίδιοι κύκλοι όποιον καινούργιο εμφανίζετε και επιθυμεί να τεθεί στην κρίση, για υποψήφιο δήμαρχο Πρέβεζας, τον αντιμετωπίζουν με περίσσια εχθρότητα. 



Σε παλιότερη ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εμφάνισή του, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Ανάπτυξη Τώρα" κ. Γιώργος Νίτσας, ο οποίος άπλωσε χείρα συνεργασίας, χωρίς προαπαιτούμενα. Σας θυμίζουμε ότι ως ανεξάρτητος συνδυασμός στις εκλογές του 2010, ο συνδυασμός του κ. Νίτσα, πήρε σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό, από αυτό που πήρε ο "Δημόσιος χώρος" του κ. Γιάννη Ρέντζου. 


Ο κ. Νίτσας απευθύνθηκε και στη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και περίμενε απάντηση.... η οποία τελικά ποτέ δεν ήρθε. Σ' αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ντρέπεται η νομαρχιακή επιτροπή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, διότι θα μπορούσε να απαντήσει αρνητικά, στον κ. Νίτσα, αλλά δεν έκανε ούτε αυτό. 

Η ουσία είναι ότι με τέτοια νοοτροπία ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, και με τέτοιες λογικές, για τις οποίες την απόλυτη ευθύνη, έχουν αυτοί που είναι οι... κουμανταδόροι, θα μείνει με... 130 οργανωμένους και ίσως τελικά αυτός να είναι ο στόχος ορισμένων, για να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα... την κατάσταση. 

Ο κ. Νίτσας δεν περίμενε και πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ της Πρέβεζας (και έπραξε άριστα) και ανακοινώνει την κάθοδο του συνδυασμού του, με τους συνεργάτες του, στο πολιτιστικό κέντρο της Όασης την Τετάρτη 26 Φλεβάρη.
Πάει ο Νίτσας, οι γνωστοί - άγνωστοι, επιθυμούν να φύγουν και οι κ.κ. Γάτσιος και Βασιλείου; 

Στην τελική τους ενδιαφέρει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον δήμο Πρέβεζας ή να επιβάλλουν τον εκλεκτό τους;
Θέλουν συνεργασίες και διεύρυνση δυνάμεων, ή κλειστό κλαμπάκι για να κάνουν το κομμάτι τους; 

Αλήθεια ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Πρέβεζας ή πιστεύουν ότι επειδή είναι αυτοί στα... πράγματα, ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε αυτό το ποσοστό, όπως έγινε σε πανελλαδική κλίμακα;
Θέλουν σύνθεση απόψεων; Συστράτευση δυνάμεων; Αν όχι, θα χρεωθούν αυτοί την ήττα στο δήμο Πρέβεζας, αν πατώσει ο συνδυασμός στις δημοτικές εκλογές και είναι τεράστιο το ποσοστό στις ευρωεκλογές; 

Ορισμένοι επιμένουν να θέλουν να ζουν σε έναν μικρόκοσμο, χωρίς να έχουν αντιληφθεί τις πραγματικές απαιτήσεις της κοινωνίας. Η ενότητα είναι το ζητούμενο στο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, αλλά αυτοί που έχουν ρόλο, κάνουν οτιδήποτε για να επιτευχθεί το αντίθετο. Κι όποιος τολμήσει να διατυπώσει διαφορετική άποψη και διαφορετική προτίμηση, θα εισπράξουν τη χλεύη τους!

Θέλουν να διοικούν ένα μικρό κόμμα, δεν τους ενδιαφέρουν τα ποσοστά, αλλά με τέτοιες νοοτροπίες, ο ΣΥΡΙΖΑ της Πρέβεζας, δεν μπορεί να πάει μπροστά, όσο δηλαδή είναι σε... ρόλους (όχι όλοι, αλλά αυτοί που ... πρέπει) συγκεκριμένα πρόσωπα, με συγκεκριμένες νοοτροπίες. 

Αρνούνται να αντιληφθούν γιατί δεν τους ακολουθεί η κοινωνία, σε πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει, αρνούνται να αντιληφθούν, γιατί δεν τους ακολουθεί και δεν τους εμπιστεύονται τα πλατιά λαϊκά στρώματα! 

Η Ενότητα, τους είναι εντελώς άγνωστη λέξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: