Το ρυθμιστικό πλαίσιο αποτελεί το βασικό ζήτημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα τη έρευνας που διενήργησε ο οργανισμός The Conference Board -με τη συνεργασία της ΕΕΔΕ για την Ελλάδα- και παρουσιάστηκε  (19 Φεβρουαρίου) στο πλαίσιο εκδήλωσης του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ. 

Πέραν του ρυθμιστικού πλαισίου οι επικεφαλής των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα για την Ελλάδα έχουν να αντιμετωπίσουν επίσης προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις με τους πελάτες, το ανθρώπινο δυναμικό, το ρευστό διεθνές πολιτικοοικονομικό περιβάλλον, την επιχειρησιακή αριστεία, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, την εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα, το εταιρικό brand και τη φήμη και τέλος την παγκόσμια ανάπτυξη. Όλα αυτά τη στιγμή που σε παγκόσμιο επίπεδο οι επικεφαλής των επιχειρήσεων ιεραρχούν τις πρωτεύουσες προκλήσεις για τη λειτουργία τους ως εξής: ανθρώπινο δυναμικό, σχέσεις με τους πελάτες, καινοτομία, επιχειρησιακή αριστεία, εταιρικό brand και φήμη παγκόσμιος οικονομικοπολιτικός κίνδυνος, ρυθμιστικό πλαίσιο, βιωσιμότητα και εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα.
Ποια είναι όμως τα καυτά θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα διευθυντικά στελέχη στη χώρα μας εν μέσω παρατεταμένης ύφεσης; Κατ' αρχάς η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, οι εργασιακές σχέσεις και η αστάθεια στην ενεργειακή αγορά. Αντίθετα σε παγκόσμιο επίπεδο οι επιχειρήσεις αναδεικνύουν ως καυτά θέματα την ανάλυση των δεδομένων μεγάλου όγκου (big data analytics) και την οικονομική ύφεση στην Ευρώπη. Στα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές της ηγεσίας πρωτεύοντα ρόλο για τους Έλληνες παίζουν το επιχειρηματικό πνεύμα και η διατύπωση οράματος, ενώ αντίθετα σε παγκόσμιο επίπεδο προηγούνται η ακεραιότητα, το μάνατζμεντ της αλλαγής και η πολυπλοκότητα της διοίκησης.
Την έρευνα παρουσίασε ο κ. Rainer Schultheis, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή του The Conference Board, ο οποίος έκανε λόγο για τις στρατηγικές που προτείνονται ώστε οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στο ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον. Όπως ανέφερε, σε σχέση με το ρυθμιστικό πλαίσιο, σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η εστίαση σε ανταγωνιστικές ευκαιρίες που δημιουργούνται (από το ρυθμιστικό πλαίσιο), η ενθάρρυνση για την αυτορρύθμιση των τομέων της αγοράς, η ενίσχυση των εσωτερικών διαδικασιών για την κανονιστική συμμόρφωση κ.ά.
Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος στον χαιρετισμό του ανέφερε «ότι είναι υποχρέωση των διευθυντικών στελεχών να κάνουν περισσότερα από ότι κάνει η χώρα και η κοινωνία», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης που πρέπει να καλλιεργηθεί πρώτα στις μικρές ομάδες.




Ο κ. Δημήτρης Α. Μαύρος, πρόεδρος του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ ανέφερε ότι «δυστυχώς ή ευτυχώς, επειδή οι θεσμοί στη χώρα νοσούν, έχοντας χάσει την διάσταση της εμπιστοσύνης, στα διευθυντικά στελέχη έχει εκχωρηθεί η ευθύνη να ανασυντάξουν τις κρυμμένες ή φανερές ευκαιρίες του τόπου σε μία πορεία προς τα εμπρός, σε μία πορεία που ήδη ένα 30% των πολιτών έχει ξεκινήσει μόνο του.».
Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν οι κ. Άρης Κεφαλογιάννης, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Gaea Products και Θάνος Τσουμαλάκος, Director Region Balkan & Spain, Franke Group και Διευθύνων Σύμβουλος της Franke Hellas S.A., υπό τον συντονισμό της Δρ Βενετίας Κουσία, προέδρου και Διευθύνουσα Συμβούλου της ManpowerGroup. Συμπερασματικά η κ. Κουσία δήλωσε ότι «ανεξάρτητα από τους διαφορετικούς τρόπους που εκδηλώνονται, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι CEOs στην Ελλάδα εντοπίζονται σε θεμελιώδη ζητήματα εμπιστοσύνης, κουλτούρας επιχειρηματικότητας και -σε ένα ευρύτερο πλαίσιο- παιδείας. Τα ζητήματα αυτά δεν μπορούν και δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν από κάθε διευθυντικό στέλεχος ξεχωριστά, αν και είναι κοινώς αποδεκτό ότι τα καλά παραδείγματα που ξεκινούν από το εσωτερικό επιχειρήσεων μπορούν να έχουν θετική επίδραση εκτός των ορίων της, αρκεί να τα μοιραζόμαστε. Ωστόσο, τα σύνθετα προβλήματα απαιτούν και σύνθετες λύσεις, για την εφαρμογή των οποίων θα χρειαστεί άμεσα να συνεργαστούν φορείς από διαφορετικά πεδία, του κράτους περιλαμβανόμενου. Συμπληρωματικά στην ανάγκη για συνεργασία, στη συζήτηση για άλλη μια φορά αναδείχθηκε ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα, ο οποίος στην εποχή που διανύουμε αποτελεί βασικό φορέα καινοτομίας και το κρισιμότερο συστατικό για τη δημιουργία βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος».

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από την Eurobank.

Σχετικά με τον οργανισμό «The Conference Board»

Το Conference Board είναι μία παγκόσμια και ανεξάρτητη ένωση μελών με σκοπό την διεξαγωγή ερευνών για το δημόσιο συμφέρον. Η αποστολή του είναι μοναδική: Να προσφέρει στους κορυφαίους οργανισμούς στον κόσμο τις  πρακτικές γνώσεις που χρειάζονται για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση της κοινωνίας των πολιτών. Το Conference Board έχει έναν βασικό στόχο: Να αποτελεί την εγκυρότερη και πιο ανεξάρτητη πηγή οικονομικής και επιχειρηματικής γνώσης και να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στο να κατανοήσουν και να ασχοληθούν με τα πιο κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας αλλά και να πάρουν τις σωστές στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον.
Διεξάγει έρευνες και συγκαλεί τους ηγέτες των επιχειρήσεων σε φόρουμ συζητήσεων, μικρά και μεγάλα, δημόσια και ιδιωτικά, στα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα όπως Εταιρική Ηγεσία, Οικονομία, Τάσεις της Αγοράς, Δημιουργία Προστιθέμενης Αξίας κ.α.
Η ΕΕΔΕ από το 2012 έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Conference Board με σκοπό την αμοιβαία ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την υλοποίηση διεθνών ερευνών και την από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων.

Σχετικά με την Έρευνα CEO Challenge
Η έρευνα διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1999, από τον Οργανισμό The Conference Board, σε συνεργασία με διακεκριμένες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, με σκοπό να παρέχει στους επιχειρηματικούς ηγέτες γνώση σχετική με τις μελλοντικές προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουν παγκοσμίως οι επιχειρήσεις και τις επικρατέστερες στρατηγικές για την αντιμετώπισή τους. Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση των Επιχειρήσεων, συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην παγκόσμια έρευνα «The CEO Challenge». Η ΕΕΔΕ πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση των Επιχειρήσεων, συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην παγκόσμια έρευνα «The CEO Challenge»