Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η απόσταση του ΣΥΡΙΖΑ του 2012, από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2014, είναι ένας Βουδούρης δρόμος...


«Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετανιώνω που ψήφισα το μνημόνιο» δήλωσε στο Βήμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης, απαντώντας στις επικρίσεις στελεχών του Αριστερού Ρεύματος, προεξάρχοντος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Πελοποννήσου. «Το ψηφοδέλτιο μου είναι ανεξάρτητο» τόνισε ο κ. Βουδούρης. [skai.gr]

 Την υποψηφιότητα Βουδούρη επέκρινε σκληρά ο κ. Λαφαζάνης, λέγοντας ότι είναι εκτός αποφάσεων του Ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος, και στέλνει λάθος μήνυμα στο λαό, υπενθυμίζοντας ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει ψηφίσει τα μνημόνια, αλλά και την προγραμματική συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2012.


Η ηγεσία πάντως αναφέρει ότι η υποψηφιότητα Βουδούρη είναι στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ιδρυτικού Συνεδρίου, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει χώρο σύνθεσης από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως την Αριστερή Σοσιαλδημοκρατία


Σχολιασμός: Τόσο η "ομολογία" Βουδούρη, που δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, όσο και η θέση του Λαφαζάνη ότι δεν πρέπει να στηριχθεί επειδή ακριβώς στήριξε το μνημόνιο και την προγραμματική συμφωνία, αποδεικνύει ότι ο διχασμός "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" είναι πλέον ξεπερασμένος. Ωστόσο τόσο ο Βουδούρης, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν μια αντίφαση: Ο μεν Βουδούρης δεν μετανιώνει που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο. Εντούτοις η πολιτική του σταδιοδρομία πορεύτηκε τα τελευταία 2 χρόνια στον αντιμνημονιακό αγώνα, με τις βόλτες σε ΔΗΜΑΡ και "Κοινωνία Πρώτα". Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει μια υποψηφιότητα στην περιφέρεια Πελοποννήσου όχι στενά κομματικά, ΠΑΣΟΚογενή, η οποία όμως αντιτίθεται στο εν γένει πνεύμα των επιλογών του κόμματος πανελλαδικά. Ανάμεσα σε Βουδούρη, ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ και Λαφαζάνη, η μόνη πλευρά που φαίνεται σταθερή στις απόψεις της είναι η πλευρά Λαφαζάνη!

Συγκεφαλαιώνοντας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον Μάιο του 2012 και τον Μάιο του 2014 παρουσιάζει ήδη θεμελιώδεις αποκλίσεις, που συνοψίζονται στην λεγόμενη "ρεαλιστική στροφή". Η πλευρά Λαφαζάνη όμως έχει μείνει σταθερή στις διακηρύξεις του κόμματος πριν από δύο χρόνια, δηλ καταγγελία μνημονίου, αναδιάρθρωση χρέους, στάση πληρωμών. Ανάμεσα στους δύο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η γέφυρα που λέγεται Βουδούρης, που "μαρτυρά" μια αλήθεια που κρύβει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: Ότι όσοι συνεργαστούν μαζί της, βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως γέφυρα υλοποίησης των προσωπικών τους φιλοδοξιών..

Δεν υπάρχουν σχόλια: