Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

20% περικοπές στην εφημερίδα Αυγή περιέχει το σκίσιμο του μνημονίου;



Σε μεσοσταθμική μείωση των μισθών των συντακτών και των υπαλλήλων της προχωρά η εφημερίδα ΑΥΓΗ επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή εργαζομένων για να διαπραγματευτεί με την ιδιοκτησία τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η μείωση των μισθών του προσωπικού της εφημερίδας της Αριστεράς ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους κατά 20%...
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στα υψηλά κλιμάκια αμοιβών η μείωση θα είναι μεγαλύτερη του 20% και στα χαμηλά μικρότερη. Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα η εφημερίδα Αυγή δεν έχει προβεί σε καμία μείωση μισθών οι οποίοι τηρούν τη συλλογική σύμβαση της ΕΣΗΕΑ του 2008.
Η δικαιολογία της ιδιοκτησίας της εφημερίδας για τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων είναι οι οικονομικές δυσκολίες, ιδίως μετά τον περιορισμό των δημοσιεύσεων των ισολογισμών των εταιρειών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προταθεί στους εργαζομένους η υπογραφή ατομικών συμβάσεων καθώς δεν υπάρχει εν ισχύ συλλογική σύμβαση.
Στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί τριών μηνών ενώ ένα μισθός τον τελευταίο χρόνο κατακρατίθηκε υπέρ του κόμματος.
Βέβαια σιγή ιχθύος τηρούν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις των μισθών όχι μόνο στο κομματικό όργανο του κόμματος, αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Το Κόκκινο» όπου βέβαια οι μισθοί είναι πολύ χαμηλότεροι της συλλογικής σύμβασης [tovima]


Σχολιασμός: «Άλλαξε πρώτα τα του οίκου σου» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο και να «σκίσει» τους εργαζόμενους της Αυγής. Δεν ξέρω αν ισχύει το ρεπορτάζ του Βήματος περί ατομικών συμβάσεων και θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αν η πρόταση των επικεφαλής κινείται σε αυτή την κατεύθυνση  αλλά κατά πώς φαίνεται η στάση πληρωμών στην Αυγή το τελευταίο τρίμηνο  χρειάζεται το μνημόνιό της. 

Τη σκίσαμε πάλι τη γάτα                                                                                                                                                                                           
www.epikairo.gr                                                                                                                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: