Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

O Βαγγέλης Βενιζέλος καταργεί de facto το ΠΑΣΟΚ; Ετοιμάζεται να κατέβει στις Ευρωεκλογές χωρίς τα σύμβολά του και το όνομα του, αλλά με τον τίτλο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα «PES»;


Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να κατέβει στις Ευρωεκλογές χωρίς τα σύμβολά του και το όνομα του, αλλά με τον τίτλο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα «PES». Πρόκειται για μία πρόταση, η οποία ακούστηκε έντονα στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Στο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αναμένεται να συμμετέχουν κόμματα, άτομα και πολιτικές κινήσεις. Χαρακτηριστικό είναι όπως ανέφερε στο iefimerida.gr κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη ότι όσοι έδωσαν το παρόν στο συμπόσιο του Κινήματος -ΔΗΜΑΡ, Μπίστης, Παγουλάτος και άλλοι, άτομα και κινήσεις- θα μπορούν να συμμετάσχουν στην κοινή πορεία.

Στόχος του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να ενωθούν όλοι σε μία μεγάλη παράταξη, σε ένα μεγάλο σοσιαλιστικό κόμμα κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ. Τώρα στη Χαριλάου Τρικούπη αναζητείται και μια φόρμουλα για τη δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος, το οποίο θα κατέλθει ως κεντροαριστερός πόλος διεκδίκησης δήμων και περιφερειών ανά τη χώρα.

Ως πιο πιθανή λύση φαίνεται να είναι η δημιουργία μιας διοικούσας επιτροπής, στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα συμμετάσχει ως πρώτος μεταξύ ίσων και θα αποτελείται από έναν ευρύ συνασπισμό κομμάτων, σχηματισμών και προσώπων που θα δίνουν στήριξη σε υποψηφίους ανά την Ελλάδα. Αν το σχέδιο αυτό προχωρήσει τότε θα εξελιχθούν και οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί.

Φυσικά σε καμία περίπτωση, όπως τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν σημαίνει ότι θα απενεργοποιηθούν οι κατά τόπους μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως βραχίονες του νέου σχηματισμού.

Μάλιστα από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ακούγεται πως η ιδέα της κοινής καθόδου με κόμματα, άτομα και πολιτικές κινήσεις ως Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα «PES» να ακολουθηθεί και στις αυτοδιοίκητες εκλογές. [iefimerida]

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο τελευταίο απ' ότι φαίνεται Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αξιότιμο Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που δεν διστάζει, για λόγους προσωπικής του επιβίωσης και μόνο, να καταργήσει de facto το ΠΑΣΟΚ, ώστε να γλυτώσει το ιστορικό κάζο μη εισόδου του στην Ευρωβουλή. 

Δεν διστάζει ο αδιόρθωτος Βαγγέλης να ξεπλύνει με την φτηνή του κομματική ομπρέλα στελέχη που κανένα νόημα δεν έχουν να υπάρχουν (βλέπε Μπίστης), είτε στελέχη παπαδημικά (Παγουλάτος) ή σημιτικά, που ψάχνουν έναν εύσχημο τρόπο να πάρουν το βάπτισμα του πυρός στην κεντρική πολιτική σκηνή. 
Αυτός ο άνθρωπος ομολογεί μ' αυτό το τρόπο ότι αισθάνεται στριμωγμένος με τη ταμπέλα του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι είχε να του προσφέρει του το πρόσφερε και τώρα το καταργεί, προκειμένου να νομιμοποιηθεί υπό τη ταμπέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), λες και κανένας τον ξέρει στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Α ξέχασα, οι νέες του παρέες του SPD, ναι ντε, εκείνες που θέλουν να δημιουργήσουν μια αντι-Σοσιαλιστική Διεθνή, ίσως και να σκαρφίστηκαν αυτή την εκτρωματική απόφαση.
 Ρώτησες όμως κανέναν Βαγγέλη σ' αυτή σου την απόφαση; 
Αρκούν νομίζεις ορισμένες αράδες από εισηγήσεις ενός συμποσίου για να δικαιολογήσεις τις επιλογές σου; 
Ρώτησες την κομματική σου βάση, που λες ότι σε εξέλεξε πανηγυρικά; Θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε άμεσα για το θέμα,  για την ώρα όμως μια προτροπή και μια συμβουλή: 
Ελπίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα πέσει στην καλοστημμένη παγίδα.
 Και αφού μιλάμε για PES, γιατί δεν προτείνεις Ευάγγελε για τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου σου τον Κώστα τον Καραμανλή, που ξέρει πολύ καλά από PES (Pro Evolution Soccer);

Δεν υπάρχουν σχόλια: