Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

VIDEO. Σοκ στη Γερμανία! Έπεσε ξύλο σε Γερμανούς στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους και ο πρόξενος.






Εξω από το συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" της ΔΕΘ, εκεί όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση, κατάφεραν να φτάσουν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και σύμφωνα με τα οποία υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του διοικητικού κλάδου αορίστου χρόνου τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος εντός του χώρου της έκθεσης. Ωστόσο οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο και κατάφεραν να φτάσουν έως το χώρο του συνεδρίου.

Εξαγριωμένοι οι διαδηλωτές προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο, ο οποίος τελικά μπήκε στο κτίριο της ΔΕΘ από άλλη είσοδο, ενώ έριξαν ξύλο σε μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Στο "Ν.Γερμανός" ξεκίνησε πριν από λίγο η ελληνογερμανική συνάντηση παρουσία του εντεταλμένου της γερμανίδας καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.
Την ώρα που δεκάδες διαδηλωτές «πολιορκούν» το εκθεσιακό κέντρο, ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα στη ΔΕΘ. «Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώσει, είναι δημοκρατικό του δικαίωμα». Ο υφυπουργός απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα επεισόδια που προηγήθηκαν.

«Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος είναι παρών στη συγκέντρωση.

Ο κ. Φούχτελ επισκέφθηκε χθες τη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ότι «για εργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα». Η συγκεκριμένη δήλωση είναι που άναψε τα αίματα με αποτέλεσμα τις σημερινές διαδηλώσεις.

Γενικότερα, η διαθεσιμότητα αφορά υπαλλήλους που εργάζονται σε υπουργεία, σε υπηρεσίες υπουργείων της περιφέρειας, σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι δημοτικές επιχειρήσεις, πολεοδομίες, ΚΕΠ.

Πολλά στελέχη των κομμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης έχουν να αντιμετωπίσουν την αντίδραση πολλών δήμων στη χώρα. μετά την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη να συμπεριλάβει του υπαλλήλους του Δήμων στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πολλοί δήμαρχοι από όλη τη χώρα επικοινωνούν με βουλευτές και πολιτικούς παράγοντες εκφράζοντας την άρνησή τους να αποστείλουν λίστα με ονόματα υπαλλήλων, οι οποίοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.

Οι υπάλληλοι που πρόκειται να μπουν σε διαθεσιμότητα προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τους δήμους και η προώθηση του προγράμματος εξαρτάται από την συνεργασία των δημάρχων και περιφερειαρχών.
Πάντως από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμηνύουν πως στην περίπτωση που καθυστερήσει η αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων τότε οι περικοπές των δημοτικών υπαλλήλων που θα μπουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας θα γίνουν αναδρομικά.

Διαβάστε περισσότερα από το protothema.gr εδώ.


Δείτε σχετικό βίντεο από τα γεγονότα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: