Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

O Σαμαράς δηλώνει ότι θέλει στο πλευρό του την κοινωνία την ίδια στιγμή που επιλέγει το πιο σκοτεινό τανγκό της διαπλοκής!







Kαμιά ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν έχεις μαζί σου την κοινωνία, δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός. 

Ε, λοιπόν σήμερα ανακαλύπτει ότι δεν έχει μαζί του ούτε καν τους υπουργούς του-βλέπε Ρουπακιώτης.

Όσο για την κοινωνία-όλους εμάς-δεν μας έχει μαζί του για ένα απλούστατο λόγο: Eπειδή τόσο ο ίδιος όσο και οι συγκυβερνώντες μας αντιμετωπίζουν με πρωτοφανή απαξία όταν συγακλύπτουν προκλητικά την διαφθορά των πάσης φύσεως ισχυρών και της διαπλοκής. Και δεν μιλάμε μόνο για τις λίστες.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας ακόμη πολιτικός από τον κύκλο των χαμένων πρωθυπουργών που στηρίζονται στην διαπλοκή και αυτό το διαπιστώνει κανείς δια γυμνού οφθαλμού παρατηρώντας την εμετική στήριξη που του παρέχει το σκοτεινό παρακράτος των ΜΜΕ που ελέγχει η διαπλοκή. 
Είναι το ίδιο που θα αγκαλιάσει αύριο τον Τσίπρα και πάει λέγοντας.
Αν ο Σαμαράς δεν το πάρει αλλιώς πολύ σύντομα θα θυμηθούμε τον Στάθη Παναγούλη. Αυτά. Όσο για τον Ρουπακιώτη το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος αναφέρει>

«Θέλω να είμαι υπουργός και να μην παριστάνω τον υπουργό», δήλωσε την Παρασκευή σε πρωινή εκπομπή του Αντέννα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτης ο οποίος έχει κρατήσει αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για αυστηροποίηση του νόμου για τη χορήγηση ιθαγένειας.

Επίσης, ο κ. Ρουπακιώτης πρόσθεσε ότι τα μέτρα δεν τα έγραψε αυτός αλλά του επιβλήθηκαν και ότι η καρδιά του θα χτυπάει πάντα για τους ανέργους και όσους έχουν επηρεαστεί σε μαγάλο βαθμό από τα μέτρα. Ακόμη σημείωσε ότι είναι ασεβής ο λόγος να τον αποκαλούν κάποιοι «υπουργό των συνδικαλιστών».

Σε εμφάνισή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να αποσαφηνίσει τις χθεσινές του δηλώσεις. 

«Δεν είμαι κατά του μνημονίου συνολικά αλλά μόνο κατά των διατάξεων που θίγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων », τόνισε ο υπουργός. 

«Υπέγραψα κάτι που κάποιοι άλλοι έγραψαν. Προσπαθώ να αλλάξω τους όρους στη σύμβαση ανάγκης που δεχτήκαμε. Θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να την καλυτερέψουμε», τόνισε στην εκπομπή ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνοντας για το χθεσινό θέμα που αναπτύχθηκε γύρω από το πρόσωπό του «αναδείξαμε ένα αυτονόητο σε μείζων ζήτημα».

«Ψευδεπίγραφα και σκόπιμες επιλογές», χαρακτήρισε τα σχόλια γύρω από την αντίδρασή του. 

«Στην καρέκλα εγώ δεν δένομαι», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ερώτηση που του απευθύνθηκε για το αν η ΔΗΜΑΡ στηρίζει πολιτικά τον υπουργό που ανέδειξε, τονίζοντας πως ο κ. Παπαδημούλης δικαιούται να κάνει «αντιπολίτευση στη ΔΗΜΑΡ». «Μη δημιουργούμε ψευδεπίγραφο ότι ο Ρουπακιώτης είναι μόνο για τους δικηγόρους και τους δικαστές», τόνισε ο υπουργός ενώ πρόσθεσε «δεν πρόσβαλα κανένα υπουργό. Μας τα επέβαλλαν τα μέτρα. Δεν είπα ότι δεν τα έγραψαν οι υπουργοί, ερώτημα έθεσα».

Στο τέλος της εμφάνισής του ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε πως τα μέτρα διαπραγματεύθηκαν τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τους αρμόδιους υπουργούς ενώ τόνισε πως «απαιτήθηκε από την τρόικα να ληφθούν αυτά τα μέτρα». 

«Θα παρακαλέσω να μου πείτε έναν υπουργό που δεν θα προσπαθεί να καλυτερεύσει τους όρους της κοινής συνθήκης», πρόσθεσε. 

Σε ερώτηση για το αν ήρθε σε επαφή χθες με τον πρωθυπουργό, ο κ. Ρουπακιώτης αρνήθηκε να απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: