Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

MEΒΓΑΛ. ''Αν πιστεύεις στον τόπο σου δεν τον εγκαταλείπεις''.


62 χρόνια μετά την ίδρυσή της, μια από τις πιο παραδοσιακές οικογενειακές ελληνικές επιχειρήσεις, η Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι κάποιες εταιρίες, ακόμα και σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, διατηρούν τις αξίες τους αναλλοίωτες.

Ο κ. Πέτρος Παπαδάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, λέει χαρακτηριστικά: «Είμαστε 100% ελληνική εταιρία κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Αυτή είναι η στιγμή που η Ελλάδα μάς χρειάζεται περισσότερο. Γι' αυτό, είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ για να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε όσο μπορούμε καλύτερα και να στηρίξουμε την πατρίδα μας».

Η ΜΕΒΓΑΛ απασχολεί περίπου 1000 εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει έδρα στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, δίπλα στα περίφημα μακεδονικά βοσκοτόπια, όπου παράγεται το 67% του ελληνικού φρέσκου γάλακτος. Συλλέγει καθημερινά τη μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος του νομού Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών από 1200 φάρμες και με τη συνεργασία ντόπιων φορέων και προμηθευτών συμβάλλει σταθερά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Πρόσφατα, η εξαγορά ποσοστού 8% από τη ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. δρομολόγησε την αυτόνομη πορεία της εταιρίας και την απρόσκοπτη διοίκησή της. Αλλά η ΜΕΒΓΑΛ δεν σταματά.

Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και οι εξαγωγές αποτελούν προτεραιότητα. Ο κ. Παπαδάκης προσθέτει: «Ειδικά τώρα, πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να ανακαλύπτουμε νέες ευκαιρίες και αγορές που θα βοηθήσουν να βγούμε από την κατάσταση που βιώνουμε».

Τα προϊόντα της ΜΕΒΓΑΛ ταξιδεύουν σε 26.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και σε 30 χώρες στο εξωτερικό, με τις εξαγωγές να αποτελούν το 12% του συνολικού κύκλου εργασιών. Συνεργασίες με κορυφαίες εταιρίες (π.χ. UNILEVER, EMMI και ARLA) έχουν στόχο, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω ανάπτυξη και να ενισχυθεί η διεθνής παρουσία της που ήδη ξεπέρασε τα όρια της Ε.Ε. εξάγοντας γιαούρτια στη Ρωσία και στην Ουκρανία. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η ανάπτυξη στην εξαγωγή γιαουρτιού εμφανίζει διψήφιο ποσοστό!

Παράλληλα, από το 2013 προγραμματίζεται σειρά από πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ζώνης γάλακτος.

Αλλά η ΜΕΒΓΑΛ έχει και ανθρώπινο πρόσωπο. Πραγματοποιεί καθημερινή δωρεάν τροφοδοσία ιδρυμάτων όπως το Χαμόγελο του Παιδιού Θεσσαλονίκης, τα Παιδικά Χωριά S.O.S. στο Πλαγιάρι και άλλων, ενώ στηρίζει Κοινωνικά Παντοπωλεία, την Τράπεζα Τροφίμων, Κέντρα Υποδοχής Αστέγων και συσσίτια σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πέτρος Παπαδάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος: «Στη ΜΕΒΓΑΛ, το Γάλα είναι η Ζωή μας. Αλλά το γάλα προέρχεται απ' τον τόπο μας. Αυτός ο τόπος είναι η ζωή μας και είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε».

www.mevgal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: