Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αντίθετος ο δήμος Πρέβεζας στην αποστολή στοιχείων για την υπαγωγή υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αντίθετος ο δήμος Πρέβεζας στην αποστολή στοιχείων για την υπαγωγή υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Με νέες κινητοποιήσεις απαντά η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πρόθεση της Κυβέρνησης να συγκεντρώσει στοιχεία του προσωπικού σε κάθε δήμο, προκειμένου να προχωρήσει σε διαθεσιμότητα-μετάθεση ή μέχρι και απόλυση υπαλλήλων, από φέτος και μέχρι το 2016.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με αναστολή της λειτουργίας των Γραφείων Προσωπικού στους δήμους, προκειμένου να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία που αφορούν στη σύνθεση του προσωπικού, ενώ την ίδια στιγμή έτοιμοι να μπλοκάρουν την παροχή στοιχείων για υπαγωγή υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι οι δήμαρχοι της χώρας, καθώς θεωρούν ότι αυτό θα είναι προάγγελος απολύσεων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το Δ.Σ της ΚΕΔΕ που πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση σε ψήφισμα που εξέδωσε εκφράζει «τη πλήρη διαφωνία της με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγεί τους δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους και δηλώνει ότι οι δήμοι δεν θα γίνουν συμμέτοχοι σε αυτή τη διαδικασία και προτρέπει τους αιρετούς να μη συμμετάσχουν».Ωστόσο κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ειπώθηκε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη έχει καταρτίσει καταλόγους των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Τη διαφωνία του με την απόφαση της Κυβέρνησης όσον αφορά τη διαθεσιμότητα εργαζομένων στο Δήμο εξέφρασε ο κ. Μπαΐλης ,σημειώνοντας ότι δεν υφίσταται λόγος διαθεσιμότητας ή απόλυσης. Οι εργαζόμενοι του Δήμου πραγματοποίησαν και σήμερα κατάληψη του Δημαρχείου, ενώ την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας προκειμένου να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για το θέμα.

Ο κ. Μπαΐλης τονίζει ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση έστω και τώρα να επανεξετάσει τόσο το θέμα των εργαζομένων όσο και το θέμα των συνεχών περικοπών των πόρων προς τους δήμους και υπογραμμίζει ότι γι' αυτούς τους δύο λόγους οι δήμοι θα οδηγηθούν σε αναγκαστικό κλείσιμο. Την ίδια στιγμή την κατάληψη στα δημαρχεία αποφάσισαν να συνεχίσουν από σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση με αναστολή της λειτουργίας κυρίως των γραφείων προσωπικού, που είναι αρμόδια για την αποστολή των καταλόγων με τους υπαλλήλους, οι οποίοι επηρεάζονται από τις νέες διατάξεις. Σε υπο κατάληψη βρίσκεται από χθες και το Δημαρχείο Πρέβεζας με τους συνδικαλιστές να προαναγγέλουν κινητοποιησεις διαρκείας.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης αναφέρει τα εξής:
«Διαφωνούμε με την απόφαση όσον αφορά τη διαθεσιμότητα εργαζομένων στο Δήμο για λόγους κοινωνικούς αλλά και για λόγους καλής λειτουργίας του Δήμου.
Γι' αυτό πιστεύουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα που αφορά τη διαθεσιμότητα - απόλυση εργαζομένων καθότι αποτελεί και αιτία που πλήττει και την λειτουργία των δήμων και την συνοχή των τοπικών κοινωνιών
Η απαγόρευση προσλήψεων ΥΕ μέχρι το 2016 και η αναλογία 1 προς 5 καθότι και η μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων από 1/1/2013 επιβάλλει την ανάκληση των όποιων διατάξεων αναφέρονται στη διαθεσιμότητα των εργαζομένων
Επίσης διαφωνούμε κάθετα με την συνεχή και συστηματική μείωση των πόρων προς την αυτοδιοίκηση καίτοι από 1/1 /2013 αναλαμβάνουν οι δήμοι και νέες επιπλέον αρμοδιότητες Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια οι δήμοι να οδηγηθούν σε αναγκαστική και ολική κατάρρευση με τα γνωστά σε όλου μας αρνητικά αποτελέσματα τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο.
Δεν έχουμε καμία απολύτως αντίρρηση, αντίθετα το επιδιώκουμε. όσον αφορά την αξιολόγηση του υπηρετούντος προσωπικού με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των υπαλλήλων με τελικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Επίσης διαφωνούμε με το παρατηρητήριο των οικονομικών αποτελεσμάτων των ΟΤΑ . Πιστεύουμε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου παρατηρητηρίου δεν συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των δήμων και ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του συντάγματος για την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ.
Πιστεύουμε ότι η ελεγκτική επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο εσωτερικών μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει προς την σωστή κατεύθυνση.
Θα πρέπει η Κυβέρνηση έστω και τώρα να επανεξετάσει τόσο το θέμα των εργαζομένων, γιατί πιστεύουμε ότι δεν υφίσταται λόγος διαθεσιμότητας ή απόλυσης- όσο και το θέμα των συνεχών περικοπών των πόρων προς τους δήμους γιατί γι' αυτούς τους δύο λόγους οι δήμοι θα οδηγηθούν σε αναγκαστικό κλείσιμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: