Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δεν στέλνουν οι δήμαρχοι τη λίστα με υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα


Έτοιμοι να μπλοκάρουν την παροχή στοιχείων για υπαγωγή υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι οι δήμαρχοι της χώρας, καθώς θεωρούν ότι αυτό θα είναι προάγγελος απολύσεων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Σχετική εγκύκλιος αναμένεται να σταλεί ακόμη και εντός της ημέρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία θα εξειδικεύεται η εφαρμογή των νέων μέτρων.
Με την εγκύκλιο θα καλούνται οι διευθύνσεις προσωπικού των φορέων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι, να αποστείλουν εντός δέκα ημερών τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που απασχολούνταν στις θέσεις αυτές.

Την κατάληψη στα δημαρχεία αποφάσισαν να συνεχίσουν από σήμερα, Δευτέρα, και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση με αναστολή της λειτουργίας κυρίως των γραφείων προσωπικού, που είναι αρμόδια για την αποστολή των καταλόγων με τους υπαλλήλους, οι οποίοι επηρεάζονται από τις νέες διατάξεις.Στη Θεσσαλονίκη, από το πρωί εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταλήψεις των δημαρχείων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου και Παύλου Μελά, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και τη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου.

Την πλήρη της διαφωνία με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέφρασε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς όπως αναφέρει, το εν λόγω μέτρο οδηγεί τους δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους. Οι δήμοι δεν θα γίνουν συμμέτοχοι σ' αυτήν τη διαδικασία, ξεκαθαρίζει στην απόφασή της η Ένωση και προτρέπει τους αιρετούς να μη συμμετάσχουν.

Ήδη πάντως, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του δ.σ. της ΚΕΔΕ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει καταρτίσει καταλόγους των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή της σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα. Αύριο θα πάρει μέρος στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Την Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και την πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την Πέμπτη, θα συμμετάσχει στην τρίωρη στάση εργασίας, από τις 08:00 το πρωί έως τις 11:00, των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης και στη συγκέντρωση στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η 3η Ελληνογερμανική συνέλευση των δημάρχων.


www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: