Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τολμά και ασκεί κριτική ο υπεύθυνος της τραγωδίας.

Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας του ελληνικού λαού

“ Από το 1996 μέχρι σήμερα την Ελλάδα κυβερνά ο Κώστας Σημίτης και η παρέα του ”

«Ο κ. Γ. Στουρνάρας ήταν ο πρώτος Υπουργός Οικονομικών, από την έναρξη της κρίσης το 2007, ο οποίος είχε συμμετάσχει ενεργά και επί χρόνια σε κοινοτικές διαπραγματεύσεις, και διέθετε τις ικανότητες να εκπροσωπήσει αποτελεσματικά τη χώρα». Αυτά γράφει μεταξύ άλλων - σύμφωνα με τις προδημοσιεύσεις - ο πρώην πρωθυπουργός και ένας εκ των βασικότερων (αν όχι ο βασικότερος) υπευθύνων της τραγωδίας του ελληνικού λαού Κώστας Σημίτης στο νέο του βιβλίο με τίτλο « Ο Εκτροχιασμός» για τον σημερινό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος λόγω μηδενικής επάρκειας οικονομικής σκέψης (η οικονομική επιστήμη είναι άλλο πράγμα) έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις και οδηγεί σήμερα το πλοίο που ονομάζεται ΕΛΛΑΣ σε ξέρα.





Ο Κώστας Σημίτης, ο πρωθυπουργός που έβαλε τη χώρα με «πειραγμένα» στοιχεία στην Οικονομική Νομισματική Ένωση, όχι μόνο για να εξυπηρετήσει τα γερμανικά συμφέροντα – καθώς είναι γνωστός γερμανόφιλος - αλλά και για να ικανοποιήσει τον τριτοκοσμικό του ευρωφετιχισμό, δεν εντοπίζει καμία ευθύνη στις δικές του κυβερνήσεις, παρά μόνο στις κυβερνήσεις των κ. Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή. Ξεχνάει φαίνεται ο πρωθυπουργός της φούσκας του χρηματιστηρίου, της προδοσίας του Οτσαλάν, της νύχτας των Ιμίων, της περιόδου που η SIEMENS οργίασε στην Ελλάδα, του «εξοπλιστικού πάρτυ» των Γερμανών, του καταστροφικού "ανοίγματος" των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και πόσων άλλων σκανδάλων, ότι στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, λίγο πριν η χώρα ενταχθεί στην Οικονομική Νομισματική Ένωση, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα το ΙΣΤΑΜΕ εξέδιδε εγχειρίδια τα οποία προέβλεπαν ευημερία για τα ελληνικά νοικοκυριά μετά από 10 χρόνια, δηλαδή σήμερα.

Αρκεί μία και μόνο ματιά για να διαπιστώσει κανείς πόσο ευημερούν σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά επειδή η χώρα εντάχθηκε στην Οικονομική Νομισματική Ένωση ή άλλως στη ζώνη του ευρώ και πόσο δικαιώθηκαν οι προβλέψεις του Κώστα Σημίτη και των συνεργατών του.


Ο Κώστας Σημίτης αποθεώνει τον μόνιμο αυλικό του, τον σημερινό υπουργόΟικονομικών, άνθρωπο των τραπεζών και των τραπεζιτών, τον υπουργό της βέβαιης χρεοκοπίας της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τρομαγμένος δήλωνε πριν από λίγο καιρό ότι δεν θέλει να είναι εκείνος που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Είναι τοις πάσοι γνωστό ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν κάνει καμία κίνηση χωρίς πρώτα να έχει επικοινωνήσει με τον μέντορά του, τον Κώστα Σημίτη. Άρα, υπό μία έννοια ο Κώστας Σημίτης κυβερνά ακόμη και σήμερα. Ας μην έχει κανείς αυταπάτες. Την εξουσία δεν την ασκεί ο ετοιμόρροπος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βέβαια έχει βαρύτατες ευθύνες. Το ιερατείο της Φρανκφούρτης και του εκσυχρονισμού τον έχει "δεμένο χειροπόδαρα". Εξάλλου με μεγάλη ευκολία κύκλοι προσκείμενοι στις τράπεζες, στον κύκλο των ξεπεσμένων εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ και των ... παρασκηνιακών "παικτών" της Δημοκρατικής Αριστεράς, του κόμματος με ημερομηνία λήξης, τον επέβαλαν στην κυβέρνηση, χωρίς ο Αντώνης Σαμαράς, ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός να φέρει αντίρρηση. 


Πολύ πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Μάιο, ο Κώστας Σημίτης συνυπέγραψε με το «ψυχοπαίδι» του, δηλαδή τον Γιάννη Στουρνάρα άρθρο στη Sueddeutsche Zeitung στο οποίο απέρριπταν από κοινού (άκουσον – άκουσον) τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωζώνης με φαλκιδευμένα οικονομικά στοιχεία, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και τον ελληνικό λαό που εξαθλιώνεται. Φυσικά ο βασικός υπεύθυνος της σημερινής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός, ο φετιχιστής του ευρώ και άνθρωπος του «Κύκλου της Φρανκφούρτης» Κώστας Σημίτης αποθεώνει και τον άλλο συνεργάτη του, τον πρώην δοτό πρωθυπουργό της χώρας και ευπατρίδη των τραπεζών Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος είναι ένας ακόμη εκ των υπευθύνων της επερχόμενης εθνικής καταστροφής.

(Διαβάστε το αποκαλυπτικό άρθρο του Δημήτρη Μπεκιάρη για τον "Κύκλο της Φρανκφούρτης", το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» τον Απρίλιο του 2012 ΕΔΩ).


Πραγματικά είναι φοβερό και εξοργιστικό τη στιγμή που όλοι οι τελευταίοι πρωθυπουργοί δέχονται κριτική για τις μεγάλες ευθύνες που φέρουν να έχει δημιουργηθεί ένα προστατευτικό δίχτυ γύρω από τον αρχιερέα της καταστροφής, τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος έλαβε την ολέθρια απόφαση της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, υποσχόμενος στον ελληνικό λαό για εξασφαλισμένο χαμηλότοκο δανεισμό και ανάπτυξη, ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή η δική του κυβέρνηση φαλκίδευε τα στοιχεία ώστε να ενταχθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ.
Μήπως μπορεί να ξεχάσει κανείς ότι ο βασικός υπεύθυνος της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος Κώστας Σημίτης από τη θέση του «τσάρου» της οικονομίας το 1985 και για την επόμενη τριετία ήταν ο εμπνευστής του προγράμματος σταθεροποίησης; Εκείνο το πρόγραμμα σταθεροποίησης προέβλεπε, μεταξύ πολλών άλλων, υποτίμηση της δραχμής και πάγωμα των μισθών, αλλά και κάτι ακόμη, το οποίο ελάχιστοι θα θυμούνται σήμερα: Η εφαρμογή εκείνου του προγράμματος δεσμευόταν από ένα ευρωπαϊκό δάνειο ύψους 2 δισ. ECU. Εκείνο το δάνειο όριζε ουσιαστικά την Κομισιόν ως τοποτηρητή της ελληνικής οικονομίας και αποτελούσε όχημα για σκληρές αποφάσεις εκείνη την εποχή, στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Από τότε ο Κώστας Σημίτης για τον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι «είναι καλός τεχνοκράτης, αλλά δεν είναι ΠΑΣΟΚ» οραματιζόταν την υποτέλεια της χώρας μας στη Γερμανία και στην Ευρώπη της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εξάλειψης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών.

(Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό άρθρο του Δημήτρη Μπεκιάρη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» στις 3 Δεκεμβρίου του 2012 και αναφέρεται στις απόπειρες επιβολής των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα ΕΔΩ).


Πόσο ακόμη η Ελλάδα και ο λαός μας θα πληρώνει τις ευρωφετιχιστικές εμμονές του Κώστα Σημίτη; Την Ελλάδα κυβερνούν από το 1996 ο Σημίτης και η παρέα του, χαράσσοντας μία πορεία εξαθλίωσης του λαού μας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος του γερμανικού παράγοντα. Αυτός ο άνθρωπος σήμερα τολμά να ασκεί κριτική χωρίς να αναγνωρίζει καμία ευθύνη για τον εαυτό του. Θεωρεί ότι η Ιστορία θα τον περιγράψει ως μεταρρυθμιστή της εποχής του, ως έναν πολιτικό του μεγέθους του Χαριλάου Τρικούπη και του Ιωάννη Καποδίστρια. Το πιθανότερο είναι η ιστορία να τον ξεβράσει …

Δεν υπάρχουν σχόλια: