Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Νέες περικοπές μισθών σε ΔΕΚΟ, Βουλή, ΕΥΠ και άλλους φορείς, με το πολυνομοσχέδιο.

Νέες περικοπές μισθών σε ΔΕΚΟ, Βουλή, ΕΥΠ και άλλους φορείς

Στο ενιαίο μισθολόγιο βαθμολόγιο του Δημοσίου εντάσσονται από 1η Ιανουαρίου 2013 οι εργαζόμενοι σε όλες τις ΔΕΚΟ και τους φορείς του Δημοσίου που ελέγχονται από την κυβέρνηση, οι υπάλληλοι της Βουλής, της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της ΕΥΠ γεγονός που θα οδηγήσει σε νέο γύρο περικοπών των αποδοχών τους

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του πολυνομοσχεδίου το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και στο προσωπικό των ΔΕΚΟ, των Ν.Π.Ι.Δ., που ανήκουν στο κράτος ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ο.Τ.Α, κατά την έννοια εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της διοίκησής τους, συμπεριλαμβανομένων των Γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ή επιχορηγούνται τακτικά, από πόρους των ως άνω φορέων κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Επίσης στις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου - βαθμολογίου εντάσσονται το 2013 και οι υπάλληλοι της Βουλής , της ΕΥΠ και της Προεδρίας της Δημοκρατίας .

Εξάλλου το χρονοεπίδομα (2% επί του βασικού μισθού) που δίνεται σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ καταργείται από 1.1.2013.

Τέλος καταργείται η προβλεπόμενη προσαύξηση αποδοχών σε όσους χορηγείται άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο εσωτερικό και η οποία κυμαίνεται από 15% έως και 40%. Στους υπαλλήλους που χορηγείται άδεια για μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο εξωτερικό, για τον υπολογισμό της προσαύξησης λαμβάνεται υπόψη μόνο ο βασικός μισθός.

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: