Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Αφίσα-πρόκληση από χρυσή αυγή. Δολοφονούν ξανά τους ήρωες του Πολυτεχνείου.

Τριάντα εννιά χρόνια αργότερα, η Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει τα ψέματα της χούντας

Φυλλάδια κατά της επετείου του Πολυτεχνείου μοίρασαν προχθές το βράδυ στην Καλαμάτα μέλη της Χρυσής Αυγής, η οποία περιγράφει τον αγώνα του λαού κατά της χούντας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως «παραμύθι»!

Τριάντα εννιά χρόνια αργότερα, η Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει τα ψέματα της χούντας

«Οχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. «Η γενιά του Πολυτεχνείου» είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Ολοι οι κλέφτες φυλακή!» γράφει η Χρυσή Αυγή στο προκλητικό φυλλάδιο, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα μοιραστεί και στους μαθητές.
«Από το 1974 μέχρι σήμερα μας κυβερνάει η λεγόμενη «Γενιά του Πολυτεχνείου», η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων από καταβολής κόσμου. Τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι στο πετσί μας. Υποδούλωση της Πατρίδας στους διεθνείς τοκογλύφους και τους λαθρομετανάστες, φτώχεια, ανασφάλεια, ακρίβεια, ανεργία, χαράτσια για τον λαό, κλεψιές, μίζες και χλιδή για την πολιτική και οικονομική ολιγαρχία της «γενιάς του Πολυτεχνείου»», προσθέτει η Χρυσή Αυγή.
Στην πρώτη σελίδα του φυλλαδίου υπάρχει ο τίτλος «Ζητούνται νεκροί. Ο ευρών αμοιφθήσεται», ενώ από κάτω είναι η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη.


Τη νύχτα της φρίκης και των τανκς, ο Ντερτιλής κυκλοφορούσε στη Στουρνάρη με προτεταμένο το περίστροφο.
Τη νύχτα της φρίκης και των τανκς, ο Ντερτιλής κυκλοφορούσε στη Στουρνάρη με προτεταμένο το περίστροφο.

Το γραφείο Τύπου της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής αναφέρει: «Η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να λασπώσει την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, λέγοντας τα ίδια αισχρά ψέματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο της έγκλημα. Επιχειρεί να αθωώσει τη στρατιωτική δικτατορία, που με τη βία και τα βασανιστήρια κατά του αγωνιζόμενου λαού υπηρέτησε τα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να τους δώσουν την απάντηση που τους ταιριάζει».


Τη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου προσβάλλει η Χρυσή Αυγή με την αφίσα που κυκλοφόρησε στη Μεσσηνία. Από πάνω προς τα κάτω, Διομήδης Κομνηνός, Toril Margrethe Engeland και Σπύρος Κοντομάρης
Διομήδης Κομνηνός

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Μεσσηνίας, αντιδρώντας στην προκλητική αφίσα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει: «Η Μαύρη Νύχτα και κατ' ευφημισμό Χρυσή Αυγή, πιστή στις παραδόσεις του ιδεολογικού πατέρα της Γκέμπελς, προκαλεί για μια ακόμα φορά τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού, προσβάλλοντας βάναυσα τον αντιδικτατορικό και αντιφασιστικό αγώνα του και τους ηρωικούς νεκρούς της γενιάς του Πολυτεχνείου, ξεφουρνίζοντας το χυδαίο παραμύθι της περί δήθεν ανύπαρκτων νεκρών στον ξεσηκωμό της 17ης Νοέμβρη του 1973. Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών δωσίλογων γερμανοτσολιάδων και των ανδρείκελων της χούντας, προσπαθούν για μια ακόμα φορά να κάνουν το άσπρο μαύρο. Πρώτα ήταν οι μετανάστες, τώρα οι νεκροί του Πολυτεχνείου, αύριο όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες. Δεν θα τους περάσει».
Σε δήλωση προέβη και η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου.
«Οι νεοναζί τολμούν να πιάνουν στο στόμα τους με ανεκδιήγητο τρόπο τα γεγονότα, αμφισβητώντας με αποτρόπαιο θράσος τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Οι δικαστικές Αρχές οφείλουν να κινητοποιηθούν άμεσα διώκοντας με βάση την αυτεπάγγελτη διαδικασία του άρθρου 365 του Ποινικού Κώδικα, περί προσβολής μνήμης νεκρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: