Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«Συναγερμός» για το Δημόσιο ΚΤΕΟ Πρέβεζας

«Συναγερμός» για το Δημόσιο ΚΤΕΟ Πρέβεζας

Θέμα από το... πουθενά, δημιουργείται με το Δημόσιο ΚΤΕΟ Πρέβεζας, αν και υπάρχουν διαβεβαιώσεις από επίσημα «χείλη» πως θα λυθεί άμεσα.
'Ηδη η Κυβέρνηση Παπαδήμου και ο τότε Υπουργός Υποδομών, κ. Μαυρουδής Βορίδης, είχε προαναγγείλει πως σκοπεύει να βάλει «λουκέτο» σε δημόσια ΚΤΕΟ, ολόκληρης της χώρας.
Το θέμα με την αλλαγή και της Κυβέρνησης είχε περάσει στα... ψιλά, ωστόσο φαίνεται πως οι εργαζόμενοι το βρίσκουν πάλι μπροστά τους.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το ΚΤΕΟ Πρέβεζας, όπως και άλλα δημόσια σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, θα πρέπει να λάβουν μία πιστοποίηση ISO από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για να διατηρήσουν τη λειτουργία τους, κάτι που θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου του 2013, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, είχε υπολογίσει να καλυφθούν τα έξοδα για να συμπληρωθεί ο απαραίτητος φάκελος και να καλυφθούν οι υλικοτεχνικές προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλίσουν τα δημόσια ΚΤΕΟ της Ηπείρου την πιστοποίηση, μέσω κρατικής χρηματοδότησης.
Παρ' όλα αυτά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ήδη πάρει πρωτοβουλία, ώστε να βρεθεί λύση, να καταρτιστεί ο κατάλληλος φάκελος και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με το δημόσιο ΚΤΕΟ Πρέβεζας.
Όπως όλα δείχνουν ο «συναγερμός» θα είναι... άκυρος. Δεν είναι καιροί εξάλλου να δημιουργούνται τέτοια ζητήματα.
Οι εργαζόμενοι ωστόσο θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Η 4η Ιανουαρίου άλλωστε, δεν είναι και πολύ μακριά.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: