Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

''Η κόρη του Φαραώ'' στην Πρέβεζα. Ζωντανά από το θέατρο Μπολσόι.


Με την πομπώδη ιστορική παραγωγή «Η κόρη του Φαραώ» σε μουσική Τσέζαρε Πούνι, βασισμένο στην ιστορία του Γκωτιέ «Το ρομάντζο της μούμιας» ξεκινούν στην Πρέβεζα οι απευθείας μεταδόσεις από τα μπαλέτα Μπολσόι.

Κινήσεις που μαγεύουν, μουσική που ταξιδεύει, χορογραφίες που κόβουν την ανάσα.. Όλα αυτά συγκεντρώνονται σε μια ανυπέρβλητη μορφή τέχνης, το μπαλέτο, ένα συναρπαστικό θέαμα για όλους που θα κάνει πρεμιέρα με την κόρη του Φαραώ, ένα μπαλέτο σε τρεις πράξεις, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με εκπληκτικές χορογραφίες και ερμηνείες κορυφαίων καλλιτεχνών της εποχής μας. όπως της Svetlana Zakharova του Ruslan Skvortov Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ παιδικό φοιτητικό

Με πρώτη χορογραφία του Marius Petipa η κόρη του Φαραώ έκανε πρεμιέρα το 1862 σε μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση. Πάρα πολύ δημοφιλής με το κοινό, η κόρη του Φαραώ δόθηκε αρκετές αναζωπυρώσεις.

Το 1864, το μπαλέτο μεταφέρθηκε από την Πετρούπολη στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας Αλλά κατά τη σοβιετική εποχή, θεωρήθηκε ότι είναι ιδεολογικά ανώριμα και σχεδόν ξεχάστηκε 

Το 2000 ο Pierre Lacotte κατάφερε αναστήσει την αιγυπτιακή τοιχογραφία Petipa και με επιτυχία έδωσε νέα ζωή σε αυτό το ξεχασμένο αριστούργημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Πρέβεζα πρωτοπορεί πανελληνίως και εγκαινιάζει ζωντανές δορυφορικές μεταδόσεις με τις καλύτερες παραγωγές μπαλέτου του θεάτρου Μπολσόϊ.

Να σημειωθεί ότι σύνδεσμος και της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι για άλλη μια φορά ο συμπολίτης μας γιατρός κ. Δημήτρης Ζώνιος. Συγκεκριμένα, ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας» αξιοποιώντας τον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουν θα πραγματοποιούν απευθείας λήψεις-μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας με ζωντανές ή και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσουν παραστάσεις από το Μπολσόι, ένα από τα διασημότερα θέατρα του κόσμου, που για πολλά χρόνια υπήρξε το λίκνο και η στέγη του κλασικού μπαλέτου της Ρωσίας.Το πιο σημαντικό σε παρόμοιες μεταδόσεις είναι η αίσθηση της παρουσίας στην αίθουσα. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι κάθονται κάπου δίπλα στη σκηνή και βλέπουν καλά τι συμβαίνει.

Να σημειώσουμε τέλος ότι θα ακολουθούν ο «Καρυοθραύστης» μια από τις πιο αγαπημένες συνθέσεις του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, «Η Μπαγιαντέρα του Μάριους Πετιπά την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν με δύο μπαλέτα σε μουσική Ρώσων κλασικών του 20ού αιώνα, η «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Στραβίνσκι στις 31 Μαρτίου και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Προκόφιεφ στις 12 Μαΐου.

Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας.
http://www.epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: