Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τουρίστες «κατεβαίνουν» στο Άκτιο, αλλά πού πάνε;


Παρά τα δυσοίωνα μηνύματα για τις αφίξεις ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο του Ακτίου, κρίνοντας από τις στατιστικές των μηνών Απριλίου-Μαϊου, (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ), σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2011, η πραγματικότητα των μηνών Ιουνίου-Ιουλίου είχε θετικό... πρόσημο, όσον αφορά τους τουρίστες που «κατεβαίνουν» στο διεθνές αεροδρόμιο «Άκτιο/Πρέβεζα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τον Ιούνιο οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στο Άκτιο ήταν 28.157, την ώρα που το 2011 ήταν 27.804. Τον Ιούλιο αντιστοίχως ήταν 35.439 (το 2011 ήταν 35.093). Τα πράγματα λοιπόν σύμφωνα με τις στατιστικές είναι ελαφρώς καλύτερα τους δύο πρώτους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτή είναι η μία όψη του... νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με το πού παραθερίζουν αυτοί οι τουρίστες. Γιατί μπορεί μεν να έρχονται δίπλα από το «σπίτι» μας, αλλά μάλλον παραθερίζουν σε άλλες πολιτείες...

Σε δηλώσεις του στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης τοποθετεί την πτώση στην πληρότητα των καταλυμάτων για τον μήνα Αύγουστο στο 40% και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και στο 50%. «Παρότι έχουμε ρίξει τις τιμές  και προσφέρουμε πολύ ελκυστικά πακέτα  διακοπών  σε συνδυασμό με  το  ότι στο Νομό της Πρέβεζας φτάνει κανείς με το αυτοκίνητό του χωρίς να χρειάζεται  μεγάλα έξοδα μετακίνησης βλέπουμε τα δωμάτια και τα καταστήματα να γεμίζουν  μόνο το Σάββατο και την  Κυριακή», τονίζει ο κ.Χαλκίδης,  συμπληρώνοντας μάλιστα ότι εκείνοι που διανυκτερεύουν τελικά στην περιοχή  ξοδεύουν πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: