Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Πανηγύρι στο Βραδέτο Ζαγορίου. Ταξίδι στην καρδιά της παράδοσης. ΒΙΝΤΕΟ

Ένα αξέχαστο πανηγύρι στο Βραδέτο Ιωαννίνων

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, το γραφικό χωριό Βραδέτο στα Ζαγοροχώρια πλημμύρισε από ήχους, χρώματα και κέφι, καθώς πραγματοποιήθηκε το ετήσιο παραδοσιακό πανηγύρι του.
Η ημέρα ξεκίνησε με κατάνυξη, καθώς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του χωριού. Στη συνέχεια, η πλατεία του χωριού μετατράπηκε σε ένα μεγάλο χορευτικό πάλκο, όπου όλοι ενώθηκαν στον ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.
Την ορχήστρα που ξεσήκωσε το πλήθος αποτελούσαν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Γιώργος Γκούβας και Φώτης Παπαζήκος στο τραγούδι, Γιώργος Τσουμάνης στο κλαρίνο, Κώστας Καραπάνος στο βιολί, Μάριος Τούμπας στο λαούτο και Γιώργος Ζούμπας στο ντέφι. Οι μελωδίες τους ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε άλλες εποχές, ενώ ταυτόχρονα τους έδωσαν την ευκαιρία να γιορτάσουν το παρόν με χορό και τραγούδι.

Επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και ταξιδιώτες που βρέθηκαν στην περιοχή, έγιναν ένα με τους κατοίκους του Βραδέτου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ζεστής φιλοξενίας και γνήσιας διασκέδασης.

Το πανηγύρι στο Βραδέτο δεν ήταν απλώς μια εκδήλωση, αλλά μια εμπειρία που αναβίωσε την παράδοση, ένωσε τους ανθρώπους και χάρισε σε όλους αξέχαστες στιγμές.

Παραγωγή: Greek Village Life


Δεν υπάρχουν σχόλια: