Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησε SIMOS, έγινε Strategic τώρα προκύπτει και η ΤOODYRO LIMITED. Ποιοί είναι τελικά οι νέοι ιδιοκτήτες της ''Δωδώνη'';


Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ που συμπληρώνεται στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη έρχεται να κάνει το τοπίο ακόμη πιο θολό. Έτσι τα ερωτήματα που συνοδεύουν το ξεπούλημα της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας γίνονται περισσότερο και η ανησυχία για το μέλλον της είναι αναπόφευκτη, τουλάχιστον για το σύνολο των κτηνοτρόφων.


Το νέο κομμάτι του παζλ, έβαλαν και πάλι οι νέοι ιδιοκτήτες αποστέλλοντας την πρόσκληση για σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας το πρωί της Τετάρτης.

Και η πρόσκληση αυτή, δεν προέρχεται ούτε από την SIMOS ούτε από την Strategic Initiatives, αλλά από μία νέα εταιρία. Ονομάζεται TOODYRO LIMITED, έχει έδρα την Κύπρο, δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο για τη δράση της παρά μόνο βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για offshore.

Το όνομα της εταιρίας αυτής, τουλάχιστον στην Ήπειρο ακούγεται για πρώτη φορά. Άλλωστε δεν έχει αναφερθεί σε καμία από τις επίσημες ανακοινώσεις της Αγροτικής Τράπεζας για την πώληση της Δωδώνης και τη μεταβίβαση των μετοχών της. Μάλιστα στην τελευταία που δόθηκε την προηγούμενη Παρασκευή σημειώνεται ότι «η ΑΤΕ ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Α.Β.Γ.Η., προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP. Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε ?20.851.800».

Και οι εκπρόσωποι της Strategic Initiatives όμως σε καμία από τις ανακοινώσεις ή δηλώσεις του δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στην ύπαρξη μιας ακόμη εταιρίας στο σχήμα που εξαγόρασε τη Δωδώνη.

Έτσι ένας διαγωνισμός ο οποίος ξεκίνησε από την SIMOS FOOD, ακολούθησε η Strategic, καταλήγει σε μία εταιρία αγνώστων λοιπών στοιχείων με έδρα την Κύπρο. Αποτέλεσμα είναι ουδείς σήμερα να είναι σίγουρος για το ποιοί πραγματικά είναι οι νέοι ιδιοκτήτες της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: