Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Rheinische Post. ''Η Μέρκελ τρέμει για τα χαμένα δις στην Ελλάδα''!


Τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο ζήτημα της ελληνικής κρίσης και τη στάση της Α. Μέρκελ σχολιάζει σήμερα η Rheinische Post: «Το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να εξελιχθεί σε αχίλλειο πτέρνα για την καγκελάριο. 


Η Ανγκελα Μέρκελ δεν θα μπορέσει να συντηρήσει για πολύ ακόμη την εντύπωση ότι η διάσωση της υπερχρεωμένης Ελλάδας δεν θα κοστίσει τίποτα στους Γερμανούς φορολογούμενους. Προς το παρόν και με αμφιλεγόμενες καλλιτεχνίες η κυβέρνηση προσπαθεί ακόμη απεγνωσμένα να κερδίσει χρόνο και να αποτρέψει ένα ελληνικό κούρεμα μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013. Ακόμη κι αν τα καταφέρει, θα είναι αναπόφευκτο να παραδεχθεί μετά τις εκλογές ότι στην Ελλάδα θα χαθεί διψήφιος αριθμός δισεκατομμυρίων. 

Εάν δεν παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους οι χώρες της ευρωζώνης, τότε η χρεοκοπία δεν μπορεί να αποφευχθεί. Οικονομικά η χώρα βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση που η επίτευξη του στόχου της 
βιωσιμότητας έχει απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο. Πότε θα εμπιστευτούν ιδιώτες επενδυτές και πάλι τη χώρα, δανείζοντάς της εθελοντικά και πάλι τα χρήματά τους, είναι τελείως ανοιχτό. Όσο νωρίτερα πει η Μέρκελ την αλήθεια στους πολίτες, τόσο λιγότερο θα μειωθούν οι πιθανότητές της το 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια: