Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Κατάθεση αναπτυξιακών προτάσεων μέσω του LEADER, από τον Δήμο Πρέβεζας, για τις δημοτικές ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου.


Παρεμβάσεις που στόχο έχουν την ισόρροπη ανάπτυξη της Πρέβεζας στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου επιδιώκει να υλοποιήσει ο Δήμος καταθέτοντας προτάσεις στο πρόγραμμα «Προσέγγιση LEADER».

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν ένα πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει εγκαταστάσεις που θα διευρύνουν τις υποδομές τουριστικού ενδιαφέροντος που διαθέτει ο Δήμος.
Ανάμεσα στις προτάσεις που κατατέθηκαν συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία Κέντρου Πληροφόρησης στην Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου, η σήμανση αξιοθέατων και μνημείων καθώς και η ανακαίνιση χώρων στην ίδια περιοχή, η δημιουργία χώρων άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Λυγιά καθώς και η αποκατάσταση του σχολείου της Καμαρίνας .
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η κατασκευή ποδηλατικών διαδρομών στην Δημοτική Ενότητα Λούρου, η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε Λούρο και Ζάλογγο, η προμήθεια μουσικών οργάνων και στολών για Λούρο και Ζάλογγο καθώς και ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον πρόγραμμα που αφορά την επέκταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμος» στις δύο Δημοτικές Ενότητες.
Ιδιαίτερη ενότητα αποτελεί η κατάθεση πρότασης για την δημιουργία μιας κινητής βιβλιοθήκης η οποία θα μπορεί να προσεγγίζει σε όλα τα σημεία του Δήμου.
Όπως τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοσμάς Κορωναίος, για την συγκέντρωση των στοιχείων και την υποβολή των προτάσεων εργάστηκαν με ζήλο και μεθοδικότητα οι υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να κατατεθούν όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένοι φάκελοι και να εγκριθούν έτσι οι αντίστοιχες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: