Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

H Πρέβεζα τιμά τη μνήμη των θυμάτων των τροχαίων


Με επιμνημόσυνη δέηση η οποία θα τελεστεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 9 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ο Δήμος της Πρέβεζας θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων μετά από πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημόσιος Χώρος- Πρέβεζα- Λούρος-Ζάλογγο» Γιάννης Ρέντζος.

Η απόφαση για την επιμνημόσυνη δέηση καθώς και άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό και να ευαισθητοποιηθούν οι νεώτεροι σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια, ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Κοσμά Κορωναίου και την συμμετοχή του Δημάρχου Πρέβεζας κ .Μπαϊλη, του εισαγγελέα πρωτοδικών κ. Μάστακα , του διοικητή του τμήματος τροχαίας Πρέβεζας κ.Σιόρου, της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ .Σφονδύλη και του κ. Ρέντζου
.Σύμφωνα με την εισήγηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Δημόσιος Χώρος -Πρέβεζα-Λούρος Ζάλογγο» ,πριν από ένα χρόνο ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγυης Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψε απόφαση για την «Καθιέρωση Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων» η οποία και ορίστηκε να είναι η 18η Νοεμβρίου.
Όπως τονίζει ο κ Ρέντζος δυστυχώς είναι πολλές οι οικογένειες που έχουν θρηνήσει θύματα από τροχαία και απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα μέλη τους να παραβρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση της Κυριακής.
Σύμφωνα δε με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση των παιδιών τα οποία με την σειρά τους είναι εκείνα που θα ευαισθητοποιήσουν τους γονείς τους πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας έτσι ώστε να επιτευχθεί ο μεγαλύτερος δυνατός βαθμός πρόληψης της μάστιγας των τροχαίων, τα οποία γίνονται αφορμή να χάνονται κάθε χρόνο άδικα εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας
http://epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: