Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

"Ενιαία πολιτική, πρόληψη και ευαισθητοποίηση" για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, αποφασίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

"Ενιαία πολιτική, πρόληψη και ευαισθητοποίηση" για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών και τη χάραξη ενιαίας πολιτικής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και κυρίως των πλημμυρών, των κατολισθήσεων και των χιονοπτώσεων, πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προσδιορίστηκε ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των φορέων, με στόχο την επίτευξη αρμονικής συνεργασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά για τα μέτρα πολιτικής προστασίας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στον έγκαιρο προγραμματισμό έργων και δράσεων για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τα προληπτικά έργα σε ποτάμια και χείμαρρους.

«Η συνεργασία και ο σωστός προγραμματισμός όλων των φορέων αποτελούν το κλειδί για την αποτελεσματική και την επιτυχή εφαρμογή του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου χαρακτηρίζοντας απαραίτητη την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των πολιτών, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την άριστη συνεργασία που υπήρχε με όλους τους δήμους, την αντίστοιχη περσινή χειμερινή περίοδο, στην αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

IMG 2708 copy

Στις περιοχές υψηλού κινδύνου που την περσινή χειμερινή περίοδο αντιμετώπισαν προβλήματα αλλά και σε παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας, Πάργας και Φιλιππιάδας ζητώντας από τον αντιπεριφερειάρχη να δοθεί βαρύτητα και στο φαινόμενο της πτώσης δέντρων που τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα συχνό.

Για την ανάγκη συνεργασίας αλλά και την απαιτούμενη ευαισθητοποίηση των πολιτών μίλησε ο δήμαρχος Πάργας κ. Θανάσης Λιόλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προληπτικά έργα που έγιναν στον Αχέροντα τα οποία είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης από την πλευρά του αναφέρθηκε επίσης στην αρμονική συνεργασία των υπηρεσιών σημειώνοντας πως τα μέσα πλέον είναι πενιχρά, ενώ χαρακτήρισε ως μεγαλύτερη πληγή για τις πλημμύρες τα ρέματα και τα χαντάκια που είναι μέσα σε ιδιοκτησίες που ο δήμος δεν έχει δικαιοδοσία να καθαρίσει.

IMG 2707 copy

Την πρόθεση για την αμέριστη συνδρομή τους όπου χρειαστεί κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της αστυνομίας, του λιμενικού και του ΕΚΑΒ, ενώ οι διευθυντές α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης επισήμαναν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί σε σχολεία από τις έντονες βροχοπτώσεις σημειώνοντας τη σημασία της ενημέρωσης και της εκπόνησης συγκεκριμένων σχεδίων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους ο δήμαρχος Πάργας κ. Λιόλιος, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Κατσιπανέλης, ο προϊστάμενος της α/θμιας εκπαίδευσης κ. Ηλιόπουλος, η προϊσταμένη της β/θμιας εκπαίδευσης κα Σφονδύλη, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Βαρδής, ο διοικητής της Π.Υ. Πάργας κ. Γκούμας, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Φιλιππιάδας κ. Καϊάφας, ο υπολιμενάρχης κ. Σούγκας, ο προϊστάμενος της δ/νσης δασών κ. Δάλαρος, η κα Δρόσου από τη ΛΓ' εφορεία αρχαιοτήτων, ο κ. Χαλιμάς και η κα Τσιάπη από την Αστυνομική δ/νση Πρέβεζας, ο Πρόεδρος της ΛΕΚ κ. Ράπτης και εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΠ, της ΔΕΗ, του ΕΚΑΒ, των ΤΟΕΒ και αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας.

Δείτε σχετικό βίντεο.



www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: