Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή Ντοκουμέντο προς τον Κώστα Σημίτη!



H επιστολή του αείμνηστου Μπαρμπά Γάκια είναι μνημείο αλήθειας και πρόβλεψης για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, που συνεχίζει να μετακυλειεί τις δικές του ευθύνες, και ειδικά στην οικογένεια Παπανδρέου.
Ας αναλαβει λοιπόν τις ευθύνες του και ας δώσει επιτέλους απαντήσεις ειδικά στο ερώτημά του, γιατί τον παρέλαβαν οι γερμανοί με ειδικό αεροπλάνο από την αγκαλιά των χουντικών για να τον προφυλάξουν.
Αυτά για σήμερα και ο νοών νοείτων.
Να σημειώσω ότι ο Μπάρμπα Γάκιας όπως και ο Μπαρμπά Γιώργος Σερπάνος δεν έζησαν από την πολιτική και διακρίνονταν για την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο τους και για την... ανθρωπιά τους.
Διαβάστε την επιστολή που απέστειλε στον Κώστα Σημίτη το 1996, ο αείμνηστος Γεώργιος Παπαδημητρίου, τ.βουλευτής και υπουργός και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
Κύριε Πρόεδρε,
Επειτα από πολλές αμφιταλαντεύσεις αποφασίσατε πρόσφατα να επισκεφθείτε και την αποικία της ελληνικής επικράτειας, την Αιτωλοακαρνανία, που τους μόνους που γνωρίζει είναι ο έφορος και ο στρατολόγος. Κι ασφαλώς θα ακούσατε τις οιμωγές οργής και φρίκης των απόκληρων της μοίρας καπνοπαραγωγών. Και θα διαπιστώσατε ότι οι νέοι πήραν το δρόμο της άτακτης φυγής. Γιατί η καιόμενη βάτος της κρίσης της Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορεί να αποκρυβεί. Οι πάντες περίμεναν να ακούσουν από το στόμα του πρωθυπουργού μια υπόσχεση για λύση των βασικών και επειγόντων προβλημάτων του νομού.Και δεν κρίνατε σκόπιμο ούτε να μνημονεύσετε καθόλου το καπνικό,το Πλατυγιάλι, την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας,το φράγμα Αχυρών,το Εφετείο κλπ. Τα ξεχάσατε όλα Αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά , αφού ξεχάσατε και τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ούτε μια φορά δεν μνημονεύσατε το όνομα του.Κι όμως υπήρξαν .πασοκικοί που σας χειροκρότησαν. Αναφερθήκατε όμως στη ζεύξη Ρίου-Αντίριου- ένας θεός ξέρει πότε θα γίνει-, ως και στη ζεύξη Ακτίου-Πρεβέζης.Κανένας δεν είχε αντίρρηση για τη σπουδαιότητα κατασκευής τους.Αλλά και τα δυο έργα δεν είναι αναπτυξιακά του νομού μας αλλά εθνικά έργα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εχετε γίνει γνωστός, την εποχή που οι Γερμανοί έστειλαν ειδικό αεροπλάνο και σας πήραν από την αγκαλιά των Απριλιανών, για να σας προφυλάξουν.Όταν άλλοι έπαιρναν το δρόμο των φυλακών, των ξερονησιών και της παρανομίας. Και ζούσαν με τις 17 δραχμές που τους έδινε καθημερινά το κράτος των Ελλήνων Χριστιανών.
Προσωπικά γνωριζόμαστε καλά από την εποχή που ως αλεξιπτωτιστής της Δημοκρατικής Αμυνας προσγειωθήκατε στο ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ μας είχαμε σοβαρές ιδεολογικές αντιθέσεις και ο χρόνος με δικαίωσε απόλυτα. Γνωστή και η σύγκρουση μας στο ΚΥΣΥΜ που ως υπουργός αντιτάχθηκα στο ξεπούλημα της Ολυμπιακής και αναγκάστηκα να υποβάλλω παραίτηση στις 2 Ιουνίου το 1986 που δεν έγινε δεκτή.Αλλά αργότερα έγινε ανασχηματισμός για να απομακρυνθώ μόνο εγώ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ξεχάσει τα συγχαρητήρια που μου έδινε στο υπουργικό συμβούλιο για τη δράση και επιτυχία στο υπουργείο..
Κύριε Πρόεδρε
Ήρθατε στο ΠΑΣΟΚ το 1974. Με τις διαγραφές του 1975 της Δημοκρατικής Αμυνας-Καράγιωργας, Κωνσταντόπουλος. Μερκούρη, Ροκόφυλλος και άλλοι εγκαταλείψατε τους διαγραφέντες για να γλιτώσετε τη διαγραφή. Φύγατε για τη Γερμανία ώσπου να περάσει η θύελλα. Απουσιάσατε από τους μεγάλους αγώνες του Κινήματος. Κι επιστρέψατε όταν είχε αρχίσει το ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη πορεία προς την εξουσία. Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου σας καθαίρεσε από το Εκτελεστικό Γραφείο λουφάξατε περιμένοντας τη σίγουρη εκλογική νίκη. Αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν σας έδωσε θέση στα ψηφοδέλτια. Αλλά εσείς είχατε γαντζώσει για καλά περιμένοντας το λαγό να περάσει από το καρτέρι.
Με τον εκλογικό θρίαμβο του 1981, υποκύπτει ο Ανδρέας Παπανδρέου στις πιέσεις διαφόρων παραγόντων και σας τοποθετεί στο υπουργείο Γεωργίας ως εξωκοινοβουλευτικό υπουργό. Η προσφορά σας ήταν αρνητική. Το 1985 προτείνατε την επανεκλογή του Κ. Καραμανλή στη προεδρία της Δημοκρατίας , με τον οποίο είχατε άψογη συνεργασία. Και η απομάκρυνση του Γεράσιμου Αρσένη σας έφερε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Για την επιτυχία σας μίλησε ο σημερινός υπουργός σας και τότε υφυπουργός Γιάννος Παπαντωνίου. «Η οικονομική πολιτική του '80 απέτυχε». Με τον ετεροχρονισμό της ΑΤΑ σας υποτιμά ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα στη Βουλή και σιωπήσατε.Δεν εγκαταλείψατε το ΠΑΣΟΚ, κι οι σχέσεις είχαν μπει σε ένα τούνελ χωρίς έξοδο.Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχεται την επίθεση της πολιτικής του εξόντωσης από τους πολιτικούς του αντιπάλους είστε ένας από τους μεγάλους απόντες εκείνης της εποχής.Το καλοκαίρι του 1990 ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε προσυνεδριακή περίοδο αμφισβητείτε ευθέως τις θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα.Μάλιστα δε καταψηφίσατε και τις δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής 'μυνας. Ενώ το καλοκαίρι του 1991 στέλνετε συγχαρητήριο μήνυμα στο Συνέδριο του Συνασπισμού, που είχε παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.Το βράδυ της αθώωσης στις 17-1-1992, λάμπατε δια της απουσίας σας από το σπίτι του Ανδρέα Παπανδρέου.
Τον Αύγουστο του 1995, όταν ήσασταν υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, ξέσπασε η κρίση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Κι όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου σας ζήτησε να τον ενημερώσετε τηλεφωνικά από τη Σίφνο που κάνατε τις διακοπές σας, του απαντήσατε «Νομίζω κύριε Πρόεδρε, ότι το θέμα το χειρίζεται ο υφυπουργός Ροκόφυλλος.» Δεν είχατε το θάρρος να αναλάβετε τις ευθύνες.Κι όταν από την Έκθεση Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «το υπουργείο Βιομηχανίας απέτυχε» τότε αναγκαστήκατε να υποβάλλετε παραίτηση χωρίς να φύγετε από το ΠΑΣΟΚ.
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου,με τα γνωστά τερτίπια φθάσατε στη πρωθυπουργία.Και η πρώτη σας ενέργεια ήταν να δηλώσετε ότι «δεν έχετε καμιά σχέση με το χθεσινό ΠΑΣΟΚ».Εμφανιστήκατε ως εκσυγχρονιστής,που κατά το λαό,σημαίνει αντιπρόσωπος των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Και η δεύτερη ήταν την «αυλή της Εκάλης»να την αντικαταστήσετε με την «αυλή του Κολωνακίου», που συγκροτήθηκε από επιλήσμονες,αγνώμονες και ταπεινούς, που δεν δίστασαν να στραφούν και κατά του ευεργέτου τους.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε ότι με τη πολιτική σας δημιουργήσατε ένα παράλυτο και σπάταλο κράτος , κεντρική εστία μόλυνσης και διαφθοράς , όπου κυριαρχούν τα διαπλεκόμενα , οι αεριτζήδες και οι κομπιναδόροι, που καταληστεύουν το μόχθο του λαού.Η συσωρευμένη κοπριά στους στάβλους του μυθικού βασιλιά της Ήλιδος Αυγεία ωχριά μπροστά στα σκάνδαλα, στις παρανομίες και στις καταχρήσεις που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα.
Οι καταχραστές του δημόσιου χρήματος , σε όλες τις μορφές τους, από την πιο βάρβαρη ως τη πιο χυδαία, όχι μόνο αυτοί και οι παραφυάδες τους, παραμένουν ατιμώρητοι αλλά ρυθμίζουν και τη ζωή μας.Κι αυτοί πράγματι έχουν πολλούς λόγους για να σας τιμούν.Κι αδιαφορείτε για το αν η ύπαιθρος ερημώνει,καθώς και για τα ναρκωτικά,τις διαρρήξεις, τους φόνους και τη τρομοκρατία.Δεν συζητούμε για τη λιτότητα και την ανεργία -9,8%. Όλα καλπάζουν.Ανυπολόγιστη δε η ευθύνη σας για τη διαφθορά στα άδυτα της Αστυνομίας.
Με το οικονομικό σας επιτελείο καταστρέψατε την οικονομία της χώρας και τη βυθίσατε στο δανεισμό.Στο «Κάραβελ» (19-6-98) στη Γενική Συνέλευση της Εμπορικής Τράπεζας -για την Ιονική-, οι υφυπουργοί σας Δρυς και Μπαλτάς φυγαδεύτηκαν υπό τη προστατευτική ομπρέλα των αστυνομικών για να μη λυντσαριστούν.Ο νεκροθάφτης της παιδείας Γεράσιμος Αρσένης καθημερινά αποδοκιμάζεται.
Επί Νέας Δημοκρατίας κυβερνούσε το «Παρακράτος», τώρα κυβερνούν τα «Διαπλεκόμενα».Η Δεξιά δεν χρειάζεται πλέον δούρειο ίππο.Γιατί είναι ήδη δεξιά το ΠΑΣΟΚ, όπως πολιτεύεστε.Εάν δε παραμένετε ακόμη στην εξουσία, αυτό οφείλεται ότι δεν υπάρχει αντίπαλος.Η αξιωματική αντιπολίτευση φθάνει ως την αναπηρία και την ανυπαρξία. Έπειτα υπάρχει κι ο Λαμπράκης..
Τι χρείαν έχουμε άλλων μαρτύρων από την ομολογία της συνεργάτισσας σας Βάσως Παπανδρέου , τον «φίλο» της Ανδρέα Παπανδρέου με το νόμισμα της αχαριστίας , πετώντας του στη Κεντρική Επιτροπή με περιφρόνηση ένα χαρτί που ομολογεί ότι «είμαστε καραγκιόζηδες».Αυτή η δήλωση είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει τη χρεωκοπία σας..

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ομολογείτε ότι στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση. Κάνετε λάθος.

Η προσφορά στον καθένα από..ένα υφυπουργείο θα αποδείξει την αγάπη τους και το λαό.Πολλές φορές έχω γράψει ότι τεράστια ευθύνη για τη μεγάλη κρίση που περνά ο τόπος φέρουν Αλευράς, Γεννηματάς, Κουτσόγιωργας, Αυγερινός, Βερυβάκης, Παπούλιας,Χαραλαμπόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Κρητικός, Λιβάνης, Κακλαμάνης, Παπαθεμελής, Τσοχατζόπουλος,Πεπονής, Λαλιώτης κ.α. Όλοι αυτοί οι συνεργάτες που ήταν διαπρύσιοι κήρυκες του Ανδρέα Παπανδρέου, προτιμούσαν και συνέχιζαν παρά τις συμφορές να προτιμούν ο πάνσεπτος ήλιος του ΠΑΣΟΚ να γίνει αποδιοπομπαίος, παρά να μιλήσουν και να συγκρατήσουν τον Ανδρέα και να χάσουν τη καρέκλα τους επειδή θα τον στενοχωρούσαν. Είμαι βέβαιος ότι αύριο η ιστορία θα τους καταλογίσει την ευθύνη ματαίωσης της Αλλαγής και του σημερινού δράματος του λαού. Παρά τις διακηρύξεις σας, η δεξιότατη πολιτική σας είναι το στίγμα σας. Βγάζετε φλας κεντροαριστερά και στρίβετε κεντροδεξιά, θα σας έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου αν ζούσε.Κι εκτός της αλλαγής της πολιτικής ο απογαλακτισμός του ΠΑΣΟΚ παρασύρει και τα σύμβολα του Κινήματος. Αντικαταστήσατε το συμβολικό πράσινο, το χρώμα που συνδέθηκε με την ελπίδα των μη προνομιούχων , με το όραμα των περιθωριασμένων από τη Δεξιά, με το γαλάζιο -Καλλιθέα,Αγρίνιο,Μεσολόγγι. Εγκαταλείψατε την ιδέα της Κεντροαριστεράς γιατί την αποδοκίμασε ο λαός ως εμπαιγμό.
Υποστηρίζετε ότι θέλετε μπροστά τη γενιά των σαραντάρηδων.Μα οι σαραντάρηδες δεν είναι αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα και την έφεραν σε αυτό το αδιέξοδο? Η πολιτική έλεγε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου θέλει έντιμους πεπειραμένους και εργατικούς πολιτικούς. Και όχι οικονομισάριους.Θέλει πολιτικούς που να κατοικούν σε γυάλινο σπίτι για να τους βλέπει ο λαός.

Κύριε Πρόεδρε,
Ασφαλώς ποτέ δεν θα περιμένατε εκείνο το σκηνικό στο μνημόσυνο του Ανδρέα Παπανδρέου (22-6-98), το προστατευόμενο, μέσα κι έξω από το Νεκροταφείο , με ΜΑΤ, ότι θα εξελισσόταν σε αντισημιτική διαδήλωση από τους νοσταλγούς του παλιού ΠΑΣΟΚ.Δεν πετύχατε να γίνει η μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου το σωσίβιο σας.Η στάση σας έναντι της μνήμης του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ προκαλεί οργή και αγανάκτηση.
Και ήταν επόμενο το ΠΑΣΟΚ έπειτα από τόσες διακυμάνσεις να γίνει αντικείμενο νεκροφάνειας, ιστορικής ανατομίας. Κι αυτό που δεν κληρονομείται και δεν χαρίζεται άρχισε να βυθίζεται αύτανδρο. Σε κάθε δήμο 2-3 συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ. Με αποκορύφωμα τη Δαμανάκη.
Μερικοί ψευδολόγοι συνεργάτες σας εκσυγχρονιστές, απόλεμοι έχουν το θράσος να θεωρούν τους εαυτούς τους ιστορική ηγεσία.. Κάποτε υπήρχε ντροπή που φρενάριζε την αναίδεια. Τώρα έχει εξαφανιστεί. Κι ασφαλώς αποτελούν οι κύριοι αυτοί την ιστορική ηγεσία , γεγονός που πιστοποιούν τα «πόθεν έσχες»τους που είναι παραφουσκωμένα..Και δυστυχώς ο λαός τους χειροκροτεί, κι ας φωνάζει ο Ηράκλειτος. «Η υπεροψία φέρει το χάος».Και τότε, κ.Πρόεδρε, εκείνοι που γέμισαν τις φυλακές και τα ξερονήσια και πρώτοι φύτευσαν στα έδρανα της Βουλής το ΠΑΣΟΚ, τι είναι? Ασφαλώς τα κοροΐδα... των εκσυγχρονιστών.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτό το διαχρονικό ανθολόγιο της πολιτικής σας. Αλλά ποιος ο λόγος να μηρυκάζουμε για μυριοστή φορά αλήθειες που τρέχουν στους δρόμους?
Αφού δεν μπορείτε να διώξετε τα εξαπτέρυγα σας που προκαλούν το κοινό αίσθημα, και να χτυπήσετε βαθιά το νυστέρι της διαφθοράς, ούτε έχετε το θάρρος να αναλάβετε πρωτοβουλία συγκρότησης κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας , πηγαίνετε στον κυρίαρχο λαό.Είναι η μόνη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε.Η ευθύνη σας είναι ιστορική.
Το κυβερνητικό σκάφος αρχίζει να βουλιάζει. Και μαζί του και η Δημοκρατική Παράταξη που έχει πλουτίσει τις δέλτους της ιστορίας μας με ένδοξες σελίδες..Αλλά ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων.
Για το ότι σκύβετε το κεφάλι σας στους Αμερικανούς, Τούρκους και Γερμανούς η ιστορία θα σας στιγματίσει.Ο λαός σας προειδοποίησε στις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.Τα σιδερένια βήματα των Ερινύων ακούγονται..
Με τιμή

Γιώργος Παπαδημητρίου

τ. βουλευτής και υπουργός.

www.sibilla-sibilla.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: