Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της Π.Ε. Πρέβεζας από τους εργαζόμενους

Κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της Π.Ε. Πρέβεζας από τους εργαζόμενους

«Τίποτα δεν τελείωσε, αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη». Με τη φράση αυτή στο στόμα όλων τω0ε να «μπλοκαριστεί» ο νόμος της τρικομματικής κυβέρνησης, περί απολύσεων.

Η κατάληψη θα συνεχιστεί και αύριο, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, όσο και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηπείρου κ.κ. Γιώργος Ζιάκας και Κώστας Κωτσαντής.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Πρέβεζας, μετά από γενική συνέλευση των εργαζομένων κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:
«Τα μέτρα της συγκυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η αντιλαϊκή επιδρομή τσακίζει συθέμελα ότι εργατικό δικαίωμα είχε θεμελιωθεί και απομείνει μέχρι σήμερα! Λεηλατούν κάθε εισόδημα, κάθε πλευρά της ζωής της λαϊκής οικογένειας!
Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην Δημόσια Διοίκηση, τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού για μόνιμους και αορίστου χρόνου συνάδελφους θεμελιώνουν συνθήκες τρόμου, καταναγκασμού και πογκρόμ μαζικών απολύσεων!
Στα πλαίσια αυτά μετά από συνέλευση εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αποφασίζουμε:
√ Κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας την Πέμπτη 15/11/12 και την Παρασκευή 16/11/12 αποτρέποντας έτσι κάθε αποστολή στοιχειών που αφορούν συναδέλφους.
√ Καλούμε την Διοίκηση να μην συναινέσει σε καμία διαθεσιμότητα και να μην αποστείλει κανένα στοιχείο ή λίστα υπαλλήλων βάζοντας βόμβα στην ήδη προβληματική λειτουργία της.
√ Καλούμε τις ηγεσίες της Γ.Σ.Ε.Ε. ,της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. να προκηρύξουν άμεσα ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, μέχρι να πάρουν πίσω το νέο πακέτο μέτρων που εξαθλιώνει τους εργαζομένους και διαλύει τη χώρα.
√ Καλούμε σε συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων συλλόγων των αιρετών Περιφερειών καθώς και σε συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων εντός νομού. Επίσης καλούμε τις τοπικές κοινωνίες να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας, μιας και η εφαρμοζόμενη πολιτική συγκυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας οδηγεί σε εξόντωση τους μικροεπιχειρηματίες και τους εργαζομένους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ με την δρομολογούμενη υποβάθμιση της αυτοδιοίκησης μεταβιβάζονται τα βάρη σε όλη την κοινωνία.
√ Καλούμε όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους στην Π. Ε . Πρέβεζας να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογο, για μαζική συμμετοχή και κλιμάκωση του αγώνα.
Συνάδελφοι, όλοι μαζί μια φωνή μια γροθιά να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα..

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: