Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Κόβεται το επίδομα των πρώην εργαζομένων στα κλωστήρια Πρέβεζας.

Κόβεται το επίδομα των πρώην κλωστηριούχων


Την έντονη αντίδρασή τους για την κατάργηση της ειδικής επιδότησης ανεργίας που ελάμβαναν τα τελευταία χρόνια από τον ΟΑΕΔ εκφράζουν οι πρώην εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Πρέβεζας.

Μετά από σχετική ρύθμιση οι απολυμένοι των κλωστηρίων που πληρούσαν τα κριτήρια λάμβαναν ειδική επιδότηση μέχρι να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για την συνταξιοδότησή τους και εδώ και 3,5 χρόνια από τους 50 περίπου που είχαν ενταχθεί στην ρύθμιση έχουν απομείνει μόλις 36 άτομα τα οποία αυτή τη στιγμή μένουν στον αέρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι εργαζόμενοι για το 2013 θα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, το οποίο είναι της τάξης των 360 ευρώ και το 2014 απολύτως τίποτα.

Σε ψήφισμα που επέδωσαν προς τον βουλευτή του Νομού Δημήτρη Τσουμάνη και το οποιο υπογράφουν 36 δικαιούχοι του επιδόματος κατηγορούν την κυβέρνηση για την απόφασή τους να τους πετάξει στον κοινωνικό καιάδα καταργώντας την ειδική επιδοματική τους ενίσχυση.

«Μετά από30 χρόνια εργασίας στο εργοστάσιο αντιμετωπιζόμαστε ως νεοεισερχόμενοι στην ανεργία με όσες συνεπειες θα έχει αυτό» τονίζουν οι εργαζόμενοι υπογραμμίζοντας ότι εντελώς ξαφνικά η προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή αποδιοργανώνεται και οι ίδιοι δεν μπορούν να καλύψουν την υποχρέωση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

Σε συνεδρίαση που είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν δηλώσει αποφασισμένοι να κατέβουν δυναμικά στους δρόμους ξεκινώντας νέο κύκλο κινητοποιήσεων και σύντομα θα αποφασίσουν τη μορφή αλλά και την ένταση των κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: