Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει ο καλλικρατικός Δήμος Πάργας!!!


Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει ο Καλλικρατικός Δήμος Πάργας, από τα απανωτά κατασχετήρια για παλιές οφειλές σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ Αθανάσιο Λιόλιο με αποτέλεσμα, ο Δήμος μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του. 

Ο κ. Λιόλιος ανέφερε ότι οφειλές του παρελθόντος, από τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «πνίγουν στα χρέη» τον νέο καλλικρατικό Δήμο Πάργας. 
Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι μέσα σε μια εβδομάδα εκδόθηκαν κατασχετήρια, κατά του Δήμου από τελεσίδικες αποφάσεις πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ. 
Αν σ' αυτό το σύνολο, συνέχισε ο δήμαρχος προστεθούν και τα κατασχετήρια που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι αποφάσεις και αναμένονται τις επόμενες ημέρες τότε το γενικό συνολικό ποσό των κατασχετηρίων , μέσα σε λίγες μόνο μέρες, σε βάρος του Δήμου Πάργας μαζί βεβαίως με τις αντίστοιχες διαταγές πληρωμών θα ανέλθει στις 800 χιλιάδες ευρώ περίπου, που και πάλι όμως δεν σταματούν εδώ. 
Ο κ. Λιόλιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις οικονομικές απαιτήσεις του πρώην Δημάρχου Πάργας κ. Πηγή και του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Χαλκή που όπως λέει οδηγούν τώρα και την Δημοτική ενότητα του Φαναρίου σε χρεοκοπία και την ενότητα της Πάργας σε νέα χρεοκοπία.
Να θυμίσουμε για τις συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις κατατέθηκε προσφυγή στο δικαστήριο, η οποία συζητήθηκε στις αρχές της εβδομάδας και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. 
Ο Δήμος από την πλευρά του ανέφερε τέλος ο κ. Λιόλιος προσπαθεί όπου είναι δυνατόν να προχωρήσει σε διακανονισμό, προκειμένου σε βάθος χρόνου να πληρώσει τις οφειλές του, ενώ όταν αυτό δεν είναι εφικτό ασκεί τα ένδικα μέσα που μπορεί αιτούμενος την αναστολή κατά των κατασχετηρίων και των διαταγών πληρωμής και κατά αυτό τον τρόπο κερδίζει χρόνο για να βρει τα χρήματα να πληρώσει.


www.epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: