Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η μεγάλη κομπίνα και οι «ξεφτιλισμένοι» Ευρωπαίοι.

Το ... ηρωικό πρώτο θέμα του tovima.gr

Το ... ηρωικό πρώτο θέμα του tovima.gr
“Οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν ολοκληρωτικά με το κατεστημένο της μεταπολίτευσης ”
Periodista
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 02:13
Τα τηλέφωνα στα δημοσιογραφικά γραφεία, ακόμη και του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, πήραν φωτιά. «Μπες στο tovima.gr και δες το πρώτο θέμα». Πόσοι δημοσιογράφοι το απόγευμα της Πέμπτης δεν έκαναν την ίδια ερώτηση σε συναδέλφους τους; Πόσοι χρήστες του διαδικτύου δεν πίστεψαν στα μάτια τους; Πόσοι Ευρωπαίοι δεν αναζήτησαν μεταφραστή; Πόσοι αγωνιστές δεν δάκρυσαν από οργή; Πόσοι από τους 153 βουλευτές που ψήφισαν τα λαοκτόνα μέτρα δεν ζήτησαν μαντήλι για να σκουπίσουν το ιδρωμένο μέτωπό τους; Πόσοι τραπεζίτες δεν έστειλαν email ο ένας στον άλλον;



«Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι;» υπήρξε ο τίτλος του κεντρικού θέματος της ιστοσελίδας tovima.gr της ναυαρχίδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη «Το Βήμα». Κι όμως, οι «σύμμαχοι της Ελλάδας» έγιναν «ξεφτιλισμένοι». Και αν για εμάς ΠΟΤΕ τα κοράκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν ή το Βερολίνο δεν υπήρξαν σύμμαχοι, εκείνοι που σήμερα τους χαρακτηρίζουν «ξεφτιλισμένους» έδωσαν την μεγαλύτερη μάχη για να εκλεγεί η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση – φαρσοκωμωδία και βάφτισαν το σχέδιο γενοκτονίας του λαού μας «πρόγραμμα μεταρρυθμίσεως». Φυσικά ο ελληνικός λαός δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Οι Πύλες της Κολάσεως ανοίγουν σιγά –σιγά και η αρένα του ελληνικού Κολοσσαίου θα ζήσει μεγάλες στιγμές, στιγμές δόξας, λύτρωσης και εξιλέωσης. Αλλά ούτε και οι δανειστές, οι οποίοι μετά την υπερψήφιση των μέτρων χασκογελούν βλέποντας το γερασμένο σύστημα της διαπλοκής και του πολιτικού – επιχειρηματικού συμπλέγματος που καταδυναστεύει το λαό, και παρακολουθώντας τους τραπεζίτες να αντιλαμβάνονται ότι φθάνει η ώρα της υλοποίησης του σχεδίου γενικής εκκαθάρισης, πίστευαν στα μάτια τους. «Πετύχαμε την τέλεια κομπίνα», δηλαδή τον τέλειο συνδυασμό, σκέφτηκαν. «Και παίρνουμε τη χώρα τους» είπαν μεταξύ τους, «και ταυτόχρονα διαλύουμε το κατεστημένο για να μην χάσουμε τα χρήματά μας. Στο πεδίο των δικών μας ανταγωνισμών θα τα βρούμε στη συνέχεια». Πράγματι η εσωτερική κρίση στην τρόικα είναι εξαιρετικά μεγάλη και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι εκδηλώνεται με μεγαλύτερη ένταση μετά την επανεκλογή Ομπάμα στις ΗΠΑ, αλλά και την υπερψήφιση των βάρβαρων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα.




Στο tovima.gr ή στο ΒΗΜΑ, τώρα ανακάλυψαν την Αμερική. Ή μάλλον κάνουν πως την ανακάλυψαν. Πριν από μερικές ημέρες κάποιος ο οποίος κινείται με άνεση στους διαδρόμους των εν Ελλάδι γραφείων των διπλωματικών αντιπροσωπειών έλεγε χαμογελώντας «Είναι αστείρευτες οι δυνατότητες του ανθρώπου, αλλά και ατελείωτη η αφέλεια που μπορεί να συναντήσεις ακόμη και στους πιο ισχυρούς». Πίστεψαν, γράφει ο αρθρογράφος κ. Αντώνης Καρακούσης στα λόγια της Άνγκελας Μέρκελ στις δεσμεύσεις της Άνγκελας Μέρκελ και στις "προτροπές των γερμανών και άλλων ευρωπαίων πολιτικών να προχωρήσουμε πρώτα ώστε να απολαύσουμε στη συνέχεια έμπρακτη συμπαράσταση και αμέριστη βοήθεια".

Τώρα ο ίδιος διακρίνει «προσχηματική κωλυσιεργία εκ μέρους των δανειστών». Τώρα βρίζει τους Ευρωπαίους, ενώ πριν έβριζε το ΔΝΤ, με το οποίο δήθεν συγκρουόταν ο εχθρός του λαού Γιάννης Στουρνάρας (Διαβάστε και βγάλτε ασφαλή συμπεράσματα ΕΔΩ). Μόνο που τώρα έχει δημιουργηθεί χάσμα ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους Ευρωπαίους; Και η Ελλάδα κύριε; Η Ελλάδα είχε την ατυχία να κυβερνήσουν έστω και για λίγους μήνες οι Αντώνης Σαμαράς και Γιάννης Στουρνάρας. Όχι μην φανταστείτε … Δεν τους ενδιαφέρουν τα χρήματα της «σωτηρίας». Τους ενδιαφέρουν τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζιτών, οι οποίοι είναι ακόμη πιο έντρομοι, από την εξέλιξη της καθυστέρησης ή – ποιος ξέρει – της μη καταβολής των χρημάτων. Και τότε ξεκινά το πανηγύρι. Το αληθινό πανηγύρι της ΑΛΛΑΓΗΣ.


Ο Αντώνης Σαμαράς στα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ανάμεσα στον Σταύρο Ψυχάρη και στον Παντελή Καψή και απέναντι από τον Αντώνη Καρακούση

Ο ετοιμόρροπος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ήταν εκείνος που υποστήριξε ότι τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις φθάνουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Για αυτό, ο ίδιος και ο άνθρωπος των τραπεζιτών Γιάννης Στουρνάρας υποστήριζαν ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να περάσουν τα λαοκτόνα και αδιέξοδα μέτρα, που οδηγούν τον ελληνικό λαό στη χρεοκοπία, την οικονομία βαθύτερα στην ύφεση, τη χώρα με νομοτελειακό τρόπο στη χρεοκοπία και τους τραπεζίτες στη σωτηρια. Μόνο που οι δανειστές, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα υπόλοιπα παιδιά υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για την καταβολή των χρημάτων. Με λίγα λόγια πριν από τον Δεκέμβριο δεν θα πέσει στην Ελλάδα ούτε μισό ευρώ. ΚΡΑΧ. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, την 1η του Δεκέμβρη θα πρέπει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αν πληρώσει και δεν έχει έρθει η δόση τότε θα αποδειχθεί ότι είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Και μαζί με εκείνον θα αποδειχθεί ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έλεγαν συνειδητά ψέματα και οι υποστηρικτές του ετοιμόρροπου συστήματος εξουσίας που φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό. Και τότε; Ποιος είδε τον ΛΑΟ και δεν τον φοβήθηκε. Εκτός όλων αυτών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σύμφωνα με όσα έχει γράψει πρόσφατα το ΒΗΜΑ, απολαμβάνει σούσι με χαμηλά λιπαρά στο γραφείο του την ώρα που υπογράφει την εθνική καταστροφή και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, θα πάει στο Eurogroup της Δευτέρας. Πιθανότατα θα γυρίσει από εκεί, όπως ήδη λένε οι δανειστές της χώρας, χωρίς ούτε 1 ευρώ. Και τότε; Το σύστημα δομημένων συμφερόντων το οποίο έχει επενδύσει ολόκληρη την ύπαρξή του στην διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα ορμήξει να κατασπαράξει τον υπουργό Οικονομικών, τον τεχνοκράτη Στουρνάρα, ο οποίος θα απορροφήσει τους κραδασμούς της πολιτικής κρίσης που θα ξεσπάσει. Και αυτό θα συμβεί όχι επειδή το παρασιτικό σύστημα θα έχει μισήσει τον Στουρνάρα. Κάθε άλλο. Απλά θα πρέπει να απλώσει για άλλη μια φορά το φθαρμένο προστατευτικό δίχτυ επάνω και γύρω από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ικέτευε την Μέρκελ για βοήθεια, χωρίς να κερδίσει τίποτα για τη χώρα του. Ήδη το Reuters αναφέρει ότι οι δανειστές εξωθούν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Το Periodista πριν από μερικές ημέρες έγραψε ότι και να περάσουν τα μέτρα η δόση θα μπλοκαριστεί (Διαβάστε ΕΔΩ). ΚΡΑΧ.

Ο … ανυπέρβλητος … ανεπανάληπτος … τρισμέγιστος Καρακούσης γράφει στο τέλος του άρθρου του εξής: «Αν επιχειρήσουν τέτοια προσβολή του αισθήματος του λαού δεν υπάρχει παρά ένας δρόμος, αυτός της οικειοθελούς αποχώρησης και αυτόματης ανατίναξης της ευρωζώνης. Οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να παίζουν άλλο με τον ελληνικό λαό. Τελεία και παύλα...». Αυτές οι γραμμές είναι γεμάτες πληροφορίες:

1ον Μαθαίνουμε ότι νοιάζονται για την προσβολή του αισθήματος του ελληνικού λαού. Δεν είχαν βέβαια την ίδια αντίληψη όταν η ΕΛ.ΑΣ. σε ρόλο στρατού κατοχής ξυλοφόρτωνε τον ελληνικό λαό κατόπιν κεντρικής πολιτικής εντολής του εχθρού του λαού Αντώνη Σαμαρά, ούτε όταν αποφάσιζε το ιερατείο του ξεπουλήματος της πατρίδας τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ούτε βέβαια όταν πραγματοποιούνταν οι συλλήψεις δημοσιογράφων που έκαναν απλά τη δουλειά τους, ούτε βέβαια όταν αυτοκτονούσαν δεκάδες συμπολίτες μας από τη φτώχεια, την ανέχεια και τα χρέη, ούτε όταν τα σχολεία έμεναν χωρίς θέρμανση, ούτε όταν παιδιά δεν είχαν να φάνε. Τώρα, όμως;;; Τώρα που απειλείται το εγχώριο σύστημα της τραπεζοκρατίας; Ο ελληνικός λαός γιατί να προσβληθεί; Μήπως γιατί του παίρνουν τα σπίτια που έχτισε ή αγόρασε μετά από χρόνια δουλειάς;

2ον Μαθαίνουμε ότι … άκουσον άκουσον … «δεν υπάρχει παρά ένας δρόμος, αυτός της οικειοθελούς αποχώρησης και αυτόματης ανατίναξης της ευρωζώνης». Τέτοιος ηρωισμός;;; Μα αυτοί δεν έδωσαν ως … γνήσιοι αντιπρόσωποι της «αστικής τάξης», ως υπερασπιστές του «αστικού πολιτικού συστήματος» τη μάχη για την παραμονή στο ευρώ, στην ευρωζώνη και στην Ενωμένη Ευρώπη … και έσωσαν τη χώρα από τους κακούς Κομμουνιστές του Τσίπρα οι οποίοι θα μας έκαναν Αλβανία του Χότζα και θα έπαιρναν τα σπίτια των Ελλήνων; Μόνο που τα σπίτια των Ελλήνων τα παίρνουν οι φίλοι τους οι τραπεζίτες και όχι οι Κομμουνιστές βέβαια. Τι ειρωνεία; Η οικειοθελής αποχώρηση θα ήταν ένας ωραίος τρόπος πίεσης, τα προηγούμενα χρόνια, πριν μπει η χώρα στην περιπέτεια της ένταξης στον μηχανισμό στήριξης και όταν, αφού μπήκε, είχε τις δυνατότητες να διαπραγματευτεί, πριν υπάρξουν καθυστερήσεις με τις προσπάθειες ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου και την εμμονή του Αντώνη Σαμαρά για την πρωθυπουργία. Αυτοί που σήμερα καταφεύγουν στην ακατάσχετη μπουρδολογία, προκαλώντας όχι μόνο άφθονο γέλιο, αλλά και οργή συνάμα, ήταν οι ίδιοι οι οποίοι απέρριπταν μετά βδελυγμίας μια τέτοια προοπτική και έκαναν λόγο για μονόδρομο. Αυτοί κραύγαζαν, δια των αντιπροσώπων τους στο ελληνικό κοινοβούλιο να "πέσει" ο Γιώργος Παπανδρέου - ο οποίος έκανε εγκληματικά λάθη και πήρε αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας - και έφεραν τον δοτό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος εφάρμοσε πιο σκληρές πολιτικές. Μετά έφεραν τον Σαμαρά και έχουν στήσει αντίσκηνα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου περιμένοντας τη βοήθεια από τα χρήματα της δόσης. Το χειρότερο, το οποίο προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων, είναι ότι έχουν την ψευδαίσθηση πως ΤΩΡΑ απειλούν και τους δανειστές κάνοντας εισηγήσεις δια των άρθρων τους στον τελειωμένο πολιτικά πρωθυπουργό, καλώντας τον να τινάξει στον αέρα την ευρωζώνη. Ώπα ρε μάγκες, που επειδή σας κάπνισε εσάς θα τινάξετε την Ευρώπη στον αέρα. Τι θα μας κάνετε δηλαδή ... Βόρειο Κορέα, τριτοκοσμικούς, Κούβα, Αλβανία του Χότζα, Καμπότζη του Πολ Ποτ ή Βιετνάμ του Χο Τσι Μινχ; Είπαμε, όμως, οι δανειστές ξεκαρδίζονται στα γέλια και σκέφτονται και μία και δύο και τρεις φορές για το που θα δώσουν τα λεφτά τους και που θα πάνε τα λεφτά τους.

3ον Μαθαίνουμε ότι έβαλαν τελεία και παύλα. Δεν επιδέχεται σχολιασμό. Αλλά μία σημείωση. Την τελεία και την παύλα δεν θα τη βάλει ο κάθε Καρακούσης, αλλά ο ελληνικός λαός.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ
Εμείς ξέρουμε τι συμβαίνει: Φανταστείτε κάποιον ο οποίος αραδιάζει μια σειρά από επιχειρήματα επί μήνες περιμένοντας κάποιο αντάλλαγμα. Φανταστείτε ότι θεωρώντας πως τα συμφέροντά του ταυτίζονται με τις επιδιώξεις των δανειστών κατατρομοκρατεί τον ελληνικό λαό υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ένα λόμπι της δραχμής, το οποίο αν επικρατήσει, τότε οι Έλληνες θα χάσουν τις καταθέσεις τους. Και τελικά εκείνοι που του υποσχέθηκαν το αντάλλαγμα, πετυχαίνουν το σκοπό τους και στον αφελή εντεταλμένο δεν δίνουν τίποτα. Τότε μια γριούλα, από εκείνες που της κόβουν τη δυνατότητα να δίνει χαρτζιλίκι στα εγγόνια της, του χτυπάει τον ώμο και του λέει «Σε γέλασαν παλικάρι μου». Ε, λοιπόν αυτό θα πάθει η κυβέρνηση και για αυτό σκούζουν πανικόβλητοι οι ευκαιριακοί σύμμαχοι. ΚΡΑΧ.

Πάμε τώρα παρακάτω: Οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν ολοκληρωτικά με το κατεστημένο της μεταπολίτευσης, είτε αυτή η διαδικασία αφορά στο πολιτικό σύστημα, είτε αφορά στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματική ελίτ, είτε αφορά στους μιντιάρχες, είτε αφορά στους τραπεζίτες. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα που ασκεί εξουσία, δηλαδή οι βουλευτές που στηρίζουν την τρικομματική κωμωδία, η οποία αυτοαποκαλείται ελληνική κυβέρνηση, οι υπουργοί και οι αποτυχημένοι τεχνοκράτες, μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης και κυρίως μετά από τα όσα θα έρθουν θα αποχαιρετήσει (ευτυχώς για το λαό) για πάντα το προσκήνιο της πολιτικής ζωής αυτού του ταλαιπωρημένου τόπου. Οι τραπεζίτες θα γίνουν υπάλληλοι στις τράπεζές τους, αφού θα τοποθετηθούν διοικητές από το εξωτερικό (σιγά μην αφήσουν τα χρήματά τους να πεταχτούν αριστερά και δεξιά). Νέες δυνάμεις θα έρθουν στο προσκήνιο. Στη συνέχεια η Αριστερά θα έρθει στην εξουσία μαζί με τον λαό για να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Το διαδίκτυο θα κυριαρχήσει στα media, μιας και δεν θα υπάρχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες για … ανάπτυξη στο χώρο του Τύπου. Νέοι επιχειρηματίες θα έρθουν στο προσκήνιο και η νέα γενιά με ωριμότητα και βαδίζοντας τον δρόμο της αλληλεγγύης θα αναλάβει την ευθύνη της ανασυγκρότησης της χώρας και της αποκατάστασης του παραγωγικού ιστού.

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία: Ιδού ΞΑΝΑ το άρθρο του Βήματος, διαβάστε το ΕΔΩ.

Επίσης διαβάστε ένα σχόλιο αναγνώστη στο left.gr. Το παραθέτουμε αυτούσιο:

Αυτή την στιγμή, κεντρικό άρθρο του Vima.gr τιτλοφορείται "Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι; ". Συγγραφέας του πονήματος είναι ο Καρακούσης, αυτή η ναυαρχίδα της διεισδυτικής και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας που μόνο ο ΔΟΛ ξέρει να εξασκεί. Ο Καρακούσης μέσω του άρθρου του σήμερα απορεί με το πόσο ξεφτιλισμένοι είναι "οι Ευρωπαίοι" (για να πιάσει και λίγο το αντι-Μέρκελ κλίμα), γιατί σου λέει, αφού ανέλαβε ο Σαμαράς το δυσβάσταχτο ιστορικό βάρος της υπερψήφισης, αφού τα πήραμε τα μέτρα, γιατί δεν μας δίνουν τα λεφτά; Στην "αγωνιστική" κατακλείδα παράγραφο μάλιστα προτείνει στον "εθνάρχη" άμα λάχει να μας βγάλει έξω από την Ευρωζώνη, για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας.

Το κλασσικό και χιλιοφορεμένο ακροδεξιό κόλπο των διανοούμενων του ελληνικού καπιταλισμού, αυτό του "έθνους ανάδελφου", του έθνους που παλεύει μόνο του "ενάντια σε όλους" επέστρεψε! Πέρασαν οι μέρες της ισχυρής "Έλλάδας" που καταρρέει μαζί με το Σκέπαστρο Καλατράβα. Επιστρέφει το παλιό μοτίβο της Μικρασιατικής καταστροφής λόγω της εγκατάλειψης μας από τους συμμάχους. Στις 12/9 βέβαια, ο ίδιος γίγαντας της μαχόμενης δημοσιογραφίας έγραφε: "Φτάνει πια με τις ιδεοληψίες των αποτυχημένων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου." ( http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=474430). Και το ΔΝΤ στο στόχαστρο. Γιατί όχι; Μήπως όμως είμαστε κακοπροαίρετοι; Μήπως έγινε αριστερός; Μήπως ο ΔΟΛ άλλαξε στρατόπεδο; Όχι. Απλώς προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΔΟΛ, ενός βασικού εργαλείου του συστήματος εξουσίας του Μνημονίου (θυμηθείτε το άρθρο ¨Το πραξικόπημα που δεν έγινε": http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=477185).

Όπως κάθε πειθήνια πένα της εξουσίας υποχρεούται να κάνει, σε κρίσιμες στιγμές. Γιατί νιώθουν την κατάσταση να αλλάζει. Χθες η μνημονιακή συγκυβέρνηση πέρασε ξέπνοα και κόντρα στον αγωνιζόμενο λαό, την πιο ταξική, την πιο πολεμική για την κοινωνία παρέμβαση στην ιστορία της σύγχρονης Ευρώπης. Όμως οι μέρες τους τελειώνουν και ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. Βλέπουν ότι η ανατροπή πλησιάζει. Έτσι αλλάζουν πάλι το τροπάρι, πάλι με τους "ξένους", πάλι με μπότες, "προδοσίες", για να μην πάρουμε ανάσα. Η εμπλοκή στην χρηματοδότηση δεν έχει να κάνει με το πρόγραμμα των Μνημονίων, δεν έχει να κάνει με την ευκολία με την όποια "έδεσαν" με τα Μνημόνια την χώρα στο ΔΝΤ και στην διαδικασία των δόσεων, δεν έχει να κάνει με την ασκούμενη πολιτική, στην Ελλάδα και διεθνώς. Τις υπαρκτές οξύτατες αντιθέσεις που αφορούν το στρατόπεδο των δυνάμεων των αγορών, προσπαθούν να τις εμφανίσουν σαν αιτία της δυστυχίας του λαού. Πριν την ψήφιση τι έλεγε όμως; Σε άλλο άρθρο του στις 21 Οκτωβρίου σημείωνε με στόμφο: "Αν εν τω μεταξύ οι οικονομικές συνθήκες σταθεροποιηθούν και οι προσδοκίες αναγεννηθούν, η πλάστιγγα μπορεί να γείρει υπέρ εκείνων που πήγαν κόντρα στο ρεύμα. Αν μάλιστα έχουν τη διορατικότητα να επιχειρήσουν διευρύνσεις, ανανεώσεις, ανασυγκροτήσεις και συγχωνεύσεις τότε μπορεί να είναι αυτοί οι νικητές της νέας εποχής".

Μάλιστα.... Όσοι ψηφίσουν τα μέτρα, που ζητάνε από μια πτωχευμένη κοινωνία να πληρώσει 25 για κάθε επίσκεψη στο νοσοκομείο, ενώ κλείνουν "οικειοθελείς" συμφωνίες με τους εφοπλιστές, αυτοί θα είναι οι "νικητές της νέας εποχής". Φοβερό... Τελικά όμως έπεσε έξω. Ο Σαμαράς μπορεί να δολοφονεί την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, άλλα ο λαός θα χρειαστεί τελικά να στηρίξει τον Σαμαρά για να "παλέψει με τους Ευρωπαίους", που δεν μας δίνουν την δόση. Για δόσεις που θα πάνε από τον έναν τραπεζικό λογαριασμό στον άλλον, από μια τράπεζα σε άλλη. Για δόσεις που δεν θα φτάσουν ποτέ στον "Έλληνα", του οποίου φορολογούν πλέον και την ανεργία Ακόμα ένα παραμύθι, ακόμα ένα ψέμα μπας και φοβηθεί ο κόσμος. Όμως είναι αργά. Είναι χρεοκοπημένοι.


ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Κλείνοντας: Είναι τόσο προβλέψιμοι που το Periodista με αίσθημα ευθύνης αποκάλυψε στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 (Διαβάστε ΕΔΩ), μόλις την τέταρτη ημέρα λειτουργίας του (αφού ξεκίνησε να λειτουργεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2012) στο άρθρο με τίτλο "σενάρια πραξικοπήματος" εκείνα τα σενάρια τα οποία αναπαρήγαγε λίγες ημέρες μετά, στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 το ΒΗΜΑ στο δημοσίευμα με πρωτοσέλιδο τίτλο "Το πραξικόπημα που δεν έγινε".

Άντε και ένα τραγουδάκι αφιερωμένο. Όπως λέμε ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: