Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δυναμικά και αποφασιστικά θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι της Πρέβεζας. Κλιμάκωση των κοινωνικών-εργατικών αγώνων τους αποφάσισαν τα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε συνάντηση που έγινε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Δυναμικά και αποφασιστικά θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι της Πρέβεζας

Κλιμάκωση των κοινωνικών-εργατικών αγώνων τους αποφάσισαν τα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε συνάντηση που έγινε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Πρέβεζας, του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, της ΔΕΥΑΠ, του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων, ΟΤΕ, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πρέβεζας, των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ.

Τονίστηκε από τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός πως υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για «αντάρτικο» κατά των απολύσεων. Ένα επίσημο όργανο της Πολιτείας λέει «όχι» στην απόλυση-διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, έστω και αν σε πρώτη φάση ο Δήμος Πρέβεζας δεν επηρεάζεται άμεσα από το μέτρο. Ποιος μπορεί να βεβαιώσει όμως ότι σε δεύτερη φάση δε θα επηρεαστεί;

Από τους υπαλλήλους της Π.Ε. Πρέβεζας επισημάνθηκε πως ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου να βάλει το θέμα «απειθαρχίας» στο νόμο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Έγινε επίσης λόγος για τον πειθαρχικό κώδικα που θυμίζει... Χούντα. Παράλληλα υπήρξαν αναφορές και στον βουλευτή Πρέβεζας, κ. Δημήτρη Τσουμάνη, για τον οποίο λέχθηκε πως: «Με το ''ναι'' στα μέτρα που είπε βάφει τα χέρια του με ''αίμα'' απολύσεων».

Από τους εκπροσώπους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας τέθηκε ως πολιτικό ζήτημα πως πρέπει πάση θυσία να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να συμπαρασταθούν οι εργαζόμενοι στα πολλά μικρά «μέτωπα» του Νομού Πρέβεζας (π.χ. Νοσοκομείο, ΒΙ.ΠΕ. κ.α.), που θα «ανοίξουν» το επόμενο διάστημα.
Προτάθηκε επίσης να εκπονηθεί ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζομένους στους ΟΤΑ και να γίνει την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο για την κατάργηση των μέτρων. Παράλληλα, προτάθηκε να οριστεί μία ημέρα, στην οποία θα... παραλύσει ολόκληρη η Πρέβεζα για μερικές ώρες και στην συγκεκριμένη κινητοποίηση θα κληθούν όλοι οι επίσημοι φορείς της πόλης και ο λαός της Πρέβεζας.

Επιπροσθέτως τέθηκε το θέμα για τη «μεταγραφή» 50 εργαζομένων από εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, στην Ολλανδία και έγινε λόγος για καταστάσεις σύγχρονης δουλείας.

Οι παριστάμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους «ραντεβού» για το Σάββατο 17/11 στις 6 μ.μ., μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, όπου σε ενωτική συγκέντρωση και διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα υπάρξει συντονισμός για την περαιτέρω δράση και θα επιχειρηθεί σύνδεσή της με την συγκεκριμένη επέτειο και τα μηνύματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: