Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σε τροχιά υλοποίησης το Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας

Σε τροχιά υλοποίησης το Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η κατασκευή του Διεθνούς Εμπορευματικού Κέντρου Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας με έδρα την Ηγουμενίτσα, μετά από πρωτοβουλία του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ).


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του κλάδου μεταφορών και logistics και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου, επιβεβαιώνοντας έτσι την ανακοίνωση που έκανε πριν 10 περίπου ημέρες σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και Αντιπροέδρος του ΕΕΣΥΜ κ. Ιωάννης Γιαμάς.


giamas

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε στο atpreveza.gr ο κ. Γιαμάς σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Δ. Τσαμπούλα, η λειτουργία του Διεθνούς Εμπορευματικού Κέντρου θα θέσει τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των ελληνικών μεταφορών(εθνικών και διεθνών) στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και του Ιονίου και προσθέτει πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από μικρά-ευέλικτα σύγχρονα εμπορευματικά κέντρα και η απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών ήδη δημιουργεί τέτοια ανάγκη για ομαδοποίηση φορτίων και συμπίεση του μεταφορικού κόστους.

Να σημειώσουμε πως το Εμπορευματικό Κέντρο στην Ηγουμενίτσα ήταν από πρώτα Κέντρα που είχαν εξαγγελθεί μαζί με αυτά του Θριασίου, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, ωστόσο έως σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει ούτε ένα Εμπορευματικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: