Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αποχωρούν από την κατάληψη της ''Δωδώνη'', αλλά συνεχίζουν τον αγώνα οι κτηνοτρόφοι.



Την αποχώρησή τους από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» ανακοίνωσαν την Πέμπτη το πρωί οι κτηνοτρόφοι που αντιδρούσαν στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας βάζοντας έτσι ένα τέλος στον αγώνα που ξεκίνησαν εδώ και δύο περίπου χρόνια για να αποτρέψουν την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας.

Ξεκαθάρισαν όμως ότι η απόφασή τους αυτή δεν συνιστά παραδοχή ήττας μιας και όπως τόνισαν από εδώ και στο εξής θα δώσουν άλλη μορφή στις κινητοποιήσεις τους, φτάνοντας ακόμα και μέχρι τον οικονομικό εισαγγελέα προκειμένου να δικαιωθούν.
Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών που κατείχε η ΑΤΕ στην «Δωδώνη» και την ανάληψη της διοίκησης της εταιρίας από τον πρόεδρο της S.I.. Μάικλ Ο' Νηλ οι κτηνοτρόφοι με συνέντευξη που παραχώρησαν χθες στο χώρο του εργοστασίου δήλωσαν πως αποχωρούν απ' αυτό αλλά δεν σταματούν τον αγώνα τους.
«Ο αγώνας μας με αυτή τη μορφή που του είχαμε δώσει μέχρι σήμερα σταματάει. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ήττα γιατί από εδώ και στο εξής συνεχίζουμε αλλά με άλλες μορφές», είπε ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων Μιχάλης Τζίμας.

Οι προσπάθειες των συναδέλφων του, όπως ανακοίνωσε, στρέφονται τώρα στο νομικό κομμάτι, μιας και η πολιτική λύση που ζητούσαν δεν ήρθε ποτέ.
Έτσι δηλώνουν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το θέμα δικαστικά, φτάνοντας, όπως είπαν, ακόμα και στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.
«Εμείς δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας, γιατί αυτή η γαλακτοβιομηχανία μας ανήκει. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε αυτή την αγοραπωλησία», είπε ο κ. Τζίμας, ενώ απευθυνόμενος προς όλους τους συναδέλφους του που πάλεψαν για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης», τους κάλεσε να αισθάνονται υπερήφανοι για τον αγώνα που έκαναν, έστω κι αν στο τέλος αποδείχτηκε πως ήταν τραγικά μόνοι τους.
Ο κ. Τζίμας δεν έκρυψε και την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, στην προσπάθεια που έγινε από τους κτηνοτρόφους να μη χαθεί αυτή η βιομηχανία, δεν βρήκαν τους συμπαραστάτες που θα περίμεναν.
Επέρριψε ευθύνες σε όσους ήταν στα λόγια μαζί με τους κτηνοτρόφους, χωρίς να τους κατονομάσει, κάτι που όμως έκανε στην περίπτωση των εργαζομένων εκφράζοντας την πικρία του γιατί όπως είπε δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και λοξοδρόμησαν στην πορεία παρά τις αρχικές τους θέσεις για μη πώληση της εταιρίας.
«Όλο αυτό το έγκλημα που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα μπορούσε να είχε αποτραπεί και ο αγώνας μας θα μπορούσε να ήταν νικηφόρος όπως το 1992, αν όλοι μαζί είχαμε αντισταθεί στις προθέσεις της κυβέρνησης.
Όμως αυτή τη φορά με πρώτους τους εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία δεν υπήρξε η ίδια θέληση και συμμετοχή κι έτσι φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα», είπε ο κ. Τζίμας.Κλείνοντας κάλεσε όλους τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο, στις 11 το πρωί στη γέφυρα Καλογήρου με σκοπό όλοι οι κτηνοτρόφοι να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πώληση της «Δωδώνης» αλλά και να απαιτήσουν άμεση αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής στα αγροτικά θέματα, προκειμένου να τονωθεί ο πρωτογενής τομέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: