Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Τα πιο απίστευτα ελληνικά σχολικά μαργαριτάρια που έχουν γραφτεί!!!


Ατρόμητος ο Έλλην Στρατάρχης, κοίταξε κατάματα τον εισβολέα και με τα λίγα περσικά που ήξερε του είπε: Μολών Λαβέ. (από γραπτό υποψηφίου αστυνομικού, Αθήνα 1990)

 Και οι Ρώσοι ανέδειξαν μεγάλους ποιητές όπως ο ...


 Από την ποίηση αυτή σώζεται σήμερα η Σιβηρία με την παγωμένη λίμνη των Κύκλων που ο Τσακ Κόφσκι την έκανε παλέτα”. (γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Κορίνθου 1988)

 Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ. (γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Θηβών)

 Η επανάσταση του ’21 έγινε πριν από 1821 χρόνια. Σήμερα γιορτάζουμε την τελική του πτώση. (γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Κορίνθου 1989)

 Η μάνα του Ρασπούτιν ήταν η Ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας. (από Έκθεση για τη Ρωσία μαθητή του Γυμνασίου Καρδίτσας, 1991)

 Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες. (από την Έκθεση ιδεών υποψηφίου στη Σχολή Αστυνομίας, 1992) 
Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαβολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά. (από διαγωνισμό στα Θρησκευτικά – Λύκειο Ξάνθης 1991) 
Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόμπελ. (από Έκθεση του μαθητή του Γυμνασίου Αργοστολίου, 1992)
 Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες αλλά Κουστωδίες. (υποψήφιος στη Σχολή Αστυνομίας, 1991)
 Η επανάσταση στις Ινδίες είχε αρχηγό και σύμβολο το Γάντι του Μανχάταν. (από Έκθεση μαθητή του Γυμνασίου Ζωγράφου, 1990)
 Το τρίγωνο που φέρει δύο γωνίες λέγεται διαγώνιον. (από διαγωνισμό στη Γεωμετρία, Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1982) 
Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λίπτον Τι. (μάθημα Γεωγραφίας, Λύκειο Χανίων, 1990) 
Ο γλάρος είναι αποδημητικό πουλί. Το καλοκαίρι πάει στην παραλία, το χειμώνα στις ακτές. Ενδιαμέσως στους σκουπιδότοπους και λιμάνια. (Γυμνάσιο Καβάλας, 1988)
 Ο κύκλος είναι μία στρογγυλή γραμμή, χωρίς συνδέσεις, ενωμένη με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να καταλάβεις που αρχίζει και που τελειώνει. (Γυμνάσιο Ηρακλείου, 1991)
 Ο κύκλος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, εκτός αν σταματήσεις το διαβήτη. (Γυμνάσιο Καρδίτσας, 1989) Η ελονοσία καταπολεμήθηκε και εξαφανίσθηκε δια των προσπαθειών της επιστήμης. Και η γρίπη; Πέρα βρέχει. (Υποψήφια νοσοκόμα, Νοσοκομείο Αγρινίου) 
Το εκτάριον βρίσκεται ακριβώς μεταξύ πενταρίου και επταρίου. (Γυμνάσιο Κιλκίς, 1992) Αναδημοσίευση από: KanePlaka – Ανέκδοτα: Μαργαριτάρια από διαγωνίσματα μαθητών

Τι έχουν γράψει κατά καιρούς παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.
Mάθημα: Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή 
ΕΡ.: Τι είναι αστικός και τι ημιαστικός πληθυσμός; 
ΑΠ.: Αστικός πληθυσμός είναι τα μπλε λεωφορεία και ημιαστικός τα λεωφορεία που μας πηγαίνουν σε άλλες πόλεις π.χ. Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο κτλ. 
ΕΡ.: Τι είναι δασμός; 
ΑΠ.: Δασμός είναι ο φόρος που πληρώνουν για το δάσος.
 Μάθημα: Θρησκευτικά
 ΕΡ.: Ποιες γιορτές ονομάζονται κινητές και ποιες ακίνητες; 
ΑΠ.: α) Κινητές είναι οι γιορτές που ο παπάς βγαίνει στην πύλη και χορεύει και ακίνητες αυτές που ο παπάς δεν χορεύει. β) Οταν στη γιορτή τρώμε και χορεύουμε τότε είναι κινητή, ενώ όταν απλώς τρώμε είναι ακίνητη.
 ΕΡ.: Τι γνωρίζετε για τον βυζαντινό ρυθμό; 
ΑΠ.: Οι βυζαντινοί ό,τι κι αν έκαναν το έκαναν με ρυθμό, γι’ αυτό ονομάστηκε βυζαντινός ρυθμός.
 ΕΡ.: Τι ξέρετε για την Αγία Γραφή και τα βιβλία της; 
ΑΠ.: Κάποτε, πριν από πολλά χρόνια, υπήρξε μια γυναίκα που ήταν πολύ πιστή στον Θεό και τόσο καλή που τη φώναζαν αγία. Και επειδή έγραφε όλο ποιήματα για τον Χριστό την ονόμασαν Αγία Γραφή.
 Μάθημα: Φυσική 
ΕΡ.: Ποια κύματα ονομάζονται διαμήκη και ποια εγκάρσια; 
ΑΠ.: α) Εγκάρσια ονομάζονται εκείνα που είναι εγκαρσιακά και διαμήκη εκείνα που είναι διαμηκιακά. β) Τα εγκάρσια είναι τα κύματα που αποφεύγουν ένα εμπόδιο. Τα διαμήκη είναι τα κύματα που πηγαίνουν ευθεία. 
ΕΡ.: Τι είναι τα ραδιοϊσότοπα και πού χρησιμοποιούνται;
 ΑΠ.: Τα ραδιοϊσότοπα τα χρησιμοποιούμε στις τηλεοράσεις.
 ΕΡ.: Τι ονομάζουμε εξάτμιση, τι βρασμό, τι εξαέρωση και τι υγροποίηση;
 ΑΠ.: Εξάτμιση ονομάζουμε αυτή που έχει πίσω το αυτοκίνητο, βρασμό ονομάζουμε το νερό όταν βράζει, εξαέρωση είναι όταν βγάζουμε από το καλοριφέρ τα νερά και υγροποίηση όταν σβήνουμε τη φωτιά.
 Μάθημα: Ιστορία 
ΕΡ.: Τι γνωρίζεις για τους Φαναριώτες; 
ΑΠ.: α) Οι Φαναριώτες φύλαγαν τον βασιλιά και κρατούσαν φανάρι. β) Μερικοί Ελληνες ονομάστηκαν Φαναριώτες γιατί στα χωριά τους είχαν πολλά και μεγάλα φανάρια. 

http://fonaklas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: