Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

«Λουκέτο» στο πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα

«Λουκέτο» στο πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα - Το atpreveza παρουσιάζει το σχετικό έγγραφο (photo)


Αναστάτωση επικράτησε την Παρασκευή στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα, καθώς έφτασε υπηρεσιακό έγγραφο του Προέδρου του Οργανισμού, Δημήτρη Κοντού, που ειδοποιεί τους εργαζομένους πως πρέπει να κλείσει και να σφραγιστεί μέχρι τη Δευτέρα και για ένα μήνα το πολυϊατρείο, όπως προβλέπει ο νόμος για την μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ για την μετάβαση στον νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Το σχετικό έγγραφο-εντολή,  επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ, που θα επιβλέπουν όλη τη διαδικασία, οι επιτροπές παραλαβής πρέπει να αρχίσουν τη διαδικασία παραλαβής, από τις αντίστοιχες επιτροπές παράδοσης των κτιρίων από Παρασκευή 14/2/2014 και να έχει ολοκληρωθεί τη δευτέρα 17/2/2014.


Η παραλαβή των κτιρίων θα αρχίσει από τους μικρότερους σχηματισμούς (αποκεντρωμένα ιατρεία, τοπικά ιατρεία κτλ.) και θα ολοκληρωθεί με την παραλαβή των τοπικών και νομαρχιακών μονάδων Υγείας. Επισημαίνεται ότι κάθε σχηματισμός που παραλαμβάνεται, θα πρέπει να ασφαλίζεται με ευθύνη των διευθυντών των ΠΕ.ΔΙ. και της επιτροπής παραλαβής».
Με λίγα λόγια τη Δευτέρα θα πρέπει ο διευθυντής να παραδώσει τα κλειδιά. Παρ' όλα αυτά, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, δεν έχει γίνει καμία καταμέτρηση για παράδοση-παραλαβή, ενώ ο νόμος ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ούτε έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι δεν έχουν στα χέρια τους το χαρτί της διαθεσιμότητας, κάτι όμως που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου, δεν θα... αργήσει. Εκείνο πάντως που ίσως αργήσει, όπως συνέβη και με άλλες κατηγορίες εργαζομένων του Δημοσίου, που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα, είναι η επάνοδος στη δουλειά. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν ως παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού να προβεί επειγόντως την Παρασκευή και Δευτέρα σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία σφράγιση και κλείσιμο όλων των Μονάδων με βάση το υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλε στους Διευθυντές την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε πέραν της επίδοσης εξωδίκου προς τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα, να επισημάνει ταυτόχρονα στους τυχόν συμμετέχοντες διευθυντές σε τέτοιες έκνομες διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής υλικού, ότι πέραν όλων των άλλων, θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας έναντι των αρμοδίων αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: