Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Φαντασμαγορικό θέαμα στην αναβίωση του εθίμου "Καγκελάρης" από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου






Πανδαισία χρωμάτων και ήχου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της  χθεσινής  αναβίωσης του εθίμου "Καγκελάρης" στην Ελευσίνα, με διοργανωτή τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου. 
Ο προαύλιος χώρος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου γέμισε από τις πολύχρωμες φορεσιές των 20 χορευτικών τμημάτων Ηπειρώτικων αποδημικών Συλλόγων του Λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και πολλών θεατών που έμειναν μέχρι τέλους και συμμετείχαν στο δρώμενο.
Από τους παρόντες ξεχωρίσαμε τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κώτσηρα, τον βουλευτή  Δυτ. Αττικής της Ν.Δ. Ευάγγελο Λιάκο, τον αντιπεριφερειάρχη  Κλεάνθη Βαρελά.
Την Πανηπειρωτική εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος- Κιάμος, τα μέλη του Δ.Σ. Ηλίας Χρηστάκος, Αντώνης Κοντός, Χριστόφορος Ευθυμίου και ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής Γεώργιος Κουρτέσας. Παραβρέθηκαν επίσης πολλά προεδρεία Ηπειρωτικών αλλά και άλλων Εθνικοτοπικών Συλλόγων.
Στο τραγούδι ο Κώστας Μήτσης συνοδευόμενος από την ορχήστρα του Βασίλη Μπακαγιάννη.
Τον συντονισμό των χορευτικών είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Έφη Ρούτη και Βασίλης Τσούνης.
Πολλά μπράβο στον πρόεδρο κ. Βασίλη Παππά και τους άξιους συνεργάτες του στο  Δ.Σ. για την άριστη διοργάνωση και την άψογη φιλοξενία




























Δεν υπάρχουν σχόλια: