Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία προχθές 26-5-2024 , η ετήσια συνεστίαση του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας.





Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία χθες 26-5-2024 το μεσημέρι, η ετήσια συνεστίαση του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας. Ανταμώσαμε με πολλά παλιά μέλη και νέα του Συνδέσμου μας αλλά και φίλοι/ες που μας τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή του στο γλέντι μας.

Την ίδια μέρα το ΔΣ τίμησε δύο ξεχωριστά άτομα: 1) Τον κ. Ηλία Γάτσιο αλλά και 2) τον Γιάννη Σαούγκο του Γεωργίου, ως πρωτεύσα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ο κ. Ηλίας Γάτσιος, λόγω προβλημάτων υγείας, δε μπόρεσε να παραβρεθεί και την τιμητική Πλακέτα παρέλαβε – αντί αυτού – ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας «ΤΟ ΣΥΡΡΑΚΟΝ», κ. Σ. Νταλαούτης. Στην συνέχεια ο Σύνδεσμος βράβευσε τον Ιωάννη Σαούγκο του Γεωργίου ο οποίος αποφοίτησε πρώτος από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Ο Ιωάννης Σαούγκος είναι υιός του ελλείποντος Γεωργίου Σαούγκου, ο οποίος ήταν ένα από τα πλέον ενεργητικά μέλη του Συνδέσμου μας.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγγελική Η. Ευαγγέλου στους χαιρετισμούς της αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στο ότι «Ένας από τους βασικούς στόχους του νέου ΔΣ του Συνδέσμου είναι να συνεχίσουμε την διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, μετά και την μεγάλη επιτυχία ένταξης για το Πανηγύρι στο Συρράκο μαζί με τον Τρανό χορό της Βλάστης στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ως Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα επανερχόμαστε συνεχώς με ιδέες και δράσεις ώστε να διατηρήσουμε την λαμπρή παράδοση μας τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον!»

Την εκδήλωση μας τίμησε με την συμμετοχή τους και τους ευχαριστούμε: Ο μεγάλος ευεργέτης μας κ. Δ. Γιαννιώτης με την σύζυγο του κα. Μ. Γιαννιώτη, ο κ. Η. Δήμας πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγ. Δημητρίου το «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ», η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών και πρόεδρος του Συλλόγου Πραμαντιωτών Αττικής κα. Ε. Κίτση, ο κ. Χ. Ευθυμίου, εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής, η απερχόμενη πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας ΤΟ ΣΥΡΡΑΚΟΝ, η κα. Ε. Γκαρτζονίκα, η κα. Χ. Μπενέκου, ταμίας του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής «Ο Άγιος Βησσαρίων», η κα. Ελένη Ζωίδου (ανιψιά του ιατρού Δ. Ίκκου), πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΙΛΙΣΣΟΣ, ο κ. Β. Παπαιωάννου, πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Μουσείου Θ. Παπαγιάννη, τις κ.κ Δ. Μαρούσου και Ε. Καρανίκα, εκπρόσωποι του Συλλόγου Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας, τον Α. Γκαρτζονίκα, ταμίας του Συλλόγου Ηπειρωτών Περιστερίου, και την κα. Α. Σιώζου πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα και πέριξ «Ο Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων».

Ευχαριστούμε όλους και όλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, και καλή αντάμωση στο Συρράκο στο πανηγύρι του Αι-Λιός στις 20 Ιουλίου, όπου ο Σύλλογος διοργανώνει τριήμερη εκδρομή.( 19-21/7).

Δεν υπάρχουν σχόλια: