Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στον Άραχθο ποταμό στη γέφυρα Tζαρή, στα Τζουμέρκα. ΦΩΤΟ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε και εφέτος η τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Άραχθο ποταμό στη γέφυρα Tζαρή, στα Τζουμέρκα. Παρά το τσουχτερό κρύο και τον πολύ δυνατό αέρα η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη .
Διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Κεντρικών Τζουμέρκων "ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ" σε συνεργασία με τους Συλλόγους: Kρυονερίου, Κεντρικιωτών, Ροδαυγής, Απανταχού Ραμιωτών, την Αδελφότητα και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Σκούπας .
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.


Μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεντρικών Τζουμέρκων , παιδίατρος Αντώνης Κοντός αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά είπε: 

"Καλώς ανταμωθήκαμε και φέτος για δέκατη πέμπτη χρονιά εδώ στην γέφυρα Τζαρή, στον 'Άραχθο, στον αγιασμό τον υδάτων.
Η εκδήλωση αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και έχει αποκτήσει τριπλό χαρακτήρα: Δηλαδή τον θρησκευτικό χαρακτήρα με τον αγιασμό των υδάτων!!
Τον κοινωνικό, αφού πολλοί από εμάς συναντιόμαστε μόνο την ημέρα αυτή και ανταλλάσουμε τις ευχές για το νέο έτος πίνοντας το τσιπουράκι !!
Έχει όμως και τον αγωνιστικό χαρακτήρα, διότι μπορεί μεν η εταιρεία που ήθελε να κάνει το φράγμα να έχει πτωχεύσει, όμως υπάρχουν και άλλοι κερδοσκόποι που πολύ θα ήθελαν να κάνουν ένα ακόμα φράγμα στον Άραχθο.
Εμείς όμως είμαστε πάντοτε εδώ και φυλάμε "Θερμοπύλες" !! Δεν θα τους αφήσουμε να εξαφανίσουν τον Άραχθο και να καταστρέψουν την περιοχή μας όπως συνέβη πιο κάτω, στο φράγμα του Πουρναρίου.
Εφέτος είμαστε όλοι μας περισσότερο χαρούμενοι διότι ολοκληρώθηκε σχεδόν η αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας που είναι για μας τη Ακρόπολη των Τζουμέρκων !! Πριν από μία ώρα έγινε και εκεί ο αγιασμός των υδάτων και τον Μάιο θα μπορούμε να πεινάμε από πάνω της !
Τελειώνοντας ο κ. Κοντος είπε: " θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να γίνει η σημερινή εκδήλωση:
Τον σεβαστούς ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό των υδάτων !
Τα παιδιά της εταιρείας του rafting "ALPINΕ ZONE" που ανέσυραν τον σταυρό από τα παγωμένα νερά του Αράχθου!
Τον Δήμο Κεντριών Τζουμέρκων που πάντα θέτει την εκδήλωση αυτή υπό την αιγίδα του !
Τις ταβέρνες του Στέφανου Σφήκα και του Κώστα Βασιλείου καθώς και τον Σύλλογο των Απανταχού Ραμιωτών που έκαναν τους τσιπουρομεζέδες που όλοι μας δοκιμάσαμε"
Ο ιερέας Αθανάσιος Αθανασίου της ενορίας Ροδαυγής φόρεσε σταυρουδάκια στο πλήρωμα της βάρκας του Rafting που ανέσυραν τον Σταυρό!



Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε τσίπουρο και τσιπουρομεζέδες .

Στη συνέχεια ακολούθησε Ηπειρώτικο γλέντι στις ταβέρνες της περιοχής : Στέφανου Σφήκα στο Κρυονέρι και Κώστα Βασιλείου " ζεύκι" στο Βαθύκαμπο!












Δεν υπάρχουν σχόλια: