Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Σε «πάρκινγκ» παντός είδους, έχει μετατραπεί το άλσος της παραλίας της Κυανής Ακτής Πρέβεζας. Φταίει ο ξύλινος φράχτης που έγινε χαβούζα; Ή όσοι «δούλεψαν»(!!!) για την Κυανή Ακτή.

Σε «πάρκινγκ» αυτοκινήτων, τροχόσπιτων, μοτοποδηλάτων και οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, έχει μετατραπεί το δάσος της Κυανής Ακτής. 

Από την ημέρα που ο ξύλινος φράχτης αφαιρέθηκε, καθώς είχε σαπίσει και τα υγιή του τμήματα μεταφέρθηκαν για να περιφράξουν άλλη περιοχή, δεν αντικαταστάθηκε ο φράχτης με τη λογική πως θα ακολουθήσει η ανάπλαση του συγκεκριμένου τμήματος της Κυανής Ακτής. 
Η ανάπλαση δεν προχώρησε καθώς έχουν απορριφθεί τα μέτρα που πρότεινε η Δημοτική Αρχή και αυτή τη στιγμή, το κόσμημα της Πρέβεζας θυμίζει «χαβούζα».
Ο εξωραϊσμός της Κυανής Ακτής από οτιδήποτε περιττό, αποτελεί πάγιο αίτημα των λουομένων αλλά και των πολιτών της Πρέβεζας, χωρίς ωστόσο κανείς να δίνει την παραμικρή σημασία. 
Αν και γίνονται προσπάθειες για την καθαριότητα της παραλίας, δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν, ενώ αρκετοί συμπολίτες αναφέρουν πως η πιθανότητα να αφαιρεθεί η γαλάζια σημαία είναι υπαρκτή όσον ποτέ, καθώς η παραλία δεν πληρεί τα προαπαιτούμενα. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη σε τρεις παραλίες της Χώρας, μετά από έλεγχο των αρμόδιων Κλιμακίων, αφαιρέθηκαν οι γαλάζιες σημαίες.



Σε επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Πολιτών για την σωτηρία της Κυανής Ακτής Κώστα Λογοθέτη επισημάνθηκε το πρόβλημα καθαριότητας της παραλίας και όπως είπε «Δεν έχουμε καμία αντίρρηση, είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε το επιθυμεί ή αμφισβητεί την εικόνα της Κυανής Ακτής σήμερα, να την επισκεφθούμε μαζί και να καταγράψουμε τα προβλήματα. Η Κυανή Ακτή δεν είναι ένα κομμάτι της πόλης που πρέπει να είναι καθαρό μόνον όταν ο Δήμος προσλαμβάνει με πεντάμηνα κάποιους επιπλέον εργάτες. Όταν πληρώνει ο Πρεβεζάνος τέλη καθαριότητος, εννοείται ότι 12 μήνες το χρόνο η πόλη και όλα τα περιαστικά δάση γύρω από αυτή πρέπει να είναι καθαρά. 
Έχουν καταλάβει λάθος τι πάει να πει καθαριότητα» ανέφερε ο κ. Λογοθέτης σημειώνοντας «Είναι αναγκαία μια διαχειριστική μελέτη του περιαστικού δάσους και μια καταγραφή όπως προβλέπει ο Νόμος. Χρειάζεται μία πρόχειρη περίφραξη του δάσους, ακόμη και παλέτες να είχαν βάλει ή μια κορδέλα , δεν θα υπήρχε πρόβλημα με τα αυτοκίνητα» ανέφερε.
Θα πρέπει να επισημάνουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες, πριν μικρό διάστημα, συμπολίτες επιχείρησαν να περιφράξουν με αυτοσχέδιες κατασκευές το δάσος της Κυανής ώστε να περιοριστούν τα ΙΧ, όμως λίγο αργότερα ο «φράχτης» αφαιρέθηκε.

Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: