Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Αν πάμε έτσι, «ζήσε Μάη μου» για να στηθεί ξανά το Γεφύρι Πλάκας!

GEFYRI 17 03 2015

Χορηγοί οι οποίοι προτίθενται να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος της απαιτούμενης δαπάνης για την αποκατάσταση του Γεφυριού της Πλάκας έχουν βρεθεί, με πρώτο και καλύτερο τον Ηπειρώτη επιχειρηματία Ν. Λούλη, οι μελέτες έχουν προχωρήσει από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όμως στο Υπουργείο Πολιτισμού ακόμα. σκέφτονται ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να στηθεί ξανά στη θέση του το ιστορικό μνημείο των Τζουμέρκων που παρασύρθηκε το χειμώνα απ' τα ορμητικά νερά του Αράχθου!

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία αναστήλωσης του πέτρινου Γεφυριού έχουν βγάλει κυριολεκτικά απ' τα. ρούχα του τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών, τονίζοντας ότι, αν το Υπουργείο δεν ανεβάσει ρυθμούς, το έργο δε θα γίνει ποτέ!

Νέα επιστολή Ν. Λούλη
Οι διαδικασίες αναστήλωσης του μνημείου πρέπει να επισπευσθούν, τόνισε χθες ο Αλ. Καχριμάνης, με αφορμή νέα επιστολή που του απέστειλε ο Ηπειρώτης επιχειρηματίας Ν. Λούλης, με την οποία επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να καλύψει μέρος της δαπάνης αποκατάστασης του μνημείου. 
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα, μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Βορ. Τζουμέρκων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συμφωνήθηκε να προταθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού η σύσταση ενός Φορέα που θα συμμετέχουν οι συγκεκριμένοι φορείς με την εποπτεία του, προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες.

Ο Περιφερειάρχης
«Αν πάμε με τους ρυθμούς που σκέφτεται το Υπουργείο, δεν θα γίνει ποτέ το έργο», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι εξουσιοδοτήθηκε το Πολυτεχνείο να ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους του Υπουργείου για να τεθεί ένα διαφορετικό ταχύτερο χρονοδιάγραμμα. «Εμείς έχουμε πει πως όταν θα ανοίξει ο καιρός θα πρέπει να γίνουν τα πρώτα πράγματα που έχει προτείνει το Πολυτεχνείο», συμπλήρωσε επισημαίνοντας με έμφαση ότι «χρήματα όσο είναι ζεστό ακόμη το σίδερο θα συγκεντρωθούν από τους Ηπειρώτες, τον κ. Λούλη, την Τράπεζα Πειραιώς και από όσους μου έχουν στείλει επιστολές ότι μπορούν να βοηθήσουν».
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι «ενώ έχει περάσει ένα τόσο μεγάλο διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου, δεν έχει κληθεί κανένας παρά τις οχλήσεις μας από το Υπουργείο και δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον της όλης υπόθεσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: