Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Στη Ρωμιά Πρέβεζας γιόρτασαν τα τρία χρόνια της πτώσης του τοιχ(ί)ου. Αδελφοποίηση με Βερολίνο.



Με την πρέπουσα ΑΝΕπισημότητα εορτάστηκε στη Ρωμιά του Δήμου Ζηρού  η τρίτη επέτειος της πτώσης του τοίχου, τοιχίου, μονομπλόκ, (όπως θέλετε ονομάστε το).
Η Αδελφότητα Ρωμιωτών Αθήνας απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο Βερολίνου κ. Μίχαελ Μίλερ για να πραγματοποιήσουν κοινές εκδηλώσεις. Το Βερολίνο θα γιορτάσει την επέτειο "της πτώσης του τείχους της ντροπής" και η Ρωμιά την επέτειο " της ντροπής του πεσμένου τοίχου".









Εάν παραμείνει ως έχει η κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο του κεντρικού δρόμου της Ρωμιάς , κινδυνεύει να αποκοπεί η κοινότητα στα δύο. Θα επιστρέψουμε στην εποχή πριν το έτος 1926 που η Ρωμιά δεν ήταν κοινότητα και αποτελούνταν από τρείς συνοικισμούς με τις ( χωρίς αμφιβολία ελληνικότατες) ονομασίες, α) τζούμα Μπαταβάλη, β) τζούμα αλωνιού και γ) τζούμα ελιάς.









Το σημείο που έχει υποστεί τις ζημιές ο δρόμος βρίσκεται μόλις 5 μέτρα μετά από απότομη στροφή και καθημερινά περνάνε από εκεί πολλά παιδιά και μεθυσμένοι.
Πάνω ακριβώς από τον πεσμένο τοίχο σε απόσταση 15 μέτρων βρίσκονται 3 κατοικημένα και νεόκτιστα σπίτια και οι άνθρωποι φοβούνται μήπως "πάνε ταξίδι " μαζί με τα σπίτια τους στον κάμπο της Μπόϊδα - Μαυρής



Πάντως από το συγκεκριμένο σημείο έχει φοβερή θέα προς το "νταμάρι του Μπούφου". Μήπως από εκεί μετράνε πόσα φορτηγά με "αδρανή υλικά" προμηθεύεται ο Δήμος Ζηρού.

Χριστόφορος Ευθυμίου

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: